fredag 3 januari 2014

Kalmar Kommun på väg mot serieseger. Tre raka segrar och 14-6 i målskillnad. "Vi har fått marginalerna på vår sida"

FARSTA 14-6 på tre matcher! Kalmar Kommun är på väg mot nya medaljer efter tredje raka segern. 5-1 (2-0) mot RIBBA 1 i Farstahallen (nya) var kassaskåpsäkert.

- Vi har fått marginalerna på vår sida, vilket vi inte hade i våras, och gör mål på våra chanser, sade Wetterskog, matchens lirare och Veckans kommunalarbetare, som visade segervägen med fina räddningar.Lagen hade fram till matchen aldrig tidigare mött varandra men Kalmar Kommuns matcher i år har varit allt annat än jämna, tuffa och ovissa. Men när Kalmar Kommun redan flera dagar innan avspark fick beskedet att mångsysslaren Filip Dalarn inte kunder vara med, såg det trots allt något dystrare ut mot seriens jumbolag.- Oturligt för Fille, sade Wetterskog. Men vi har hög moral och fin harmoni i truppen, och "Henke" (AIK-Henke) har visat bra form på sistone. Och gjorde det mycket bra även mot ”Ribbis”.


Jämn andraFörsta halvlek var ojämnare än andra. AIK-Henke och M.Bo hade bara vardera en het chans framför mål. Lagkaptenen Hallminho sköt ett närskott rakt på RIBBAS 1:s målvakt, och klackade sedan lite halvfult in sitt fjärde mål för säsongen.


I andra halvlekens inledning steg M.Bo fram och slog en elegant bredsida efter Hallminhos frispark.- Det blev som vi väntat. Hittills har vi inte räknat assists i statistiken och den här matchen gjorde jag så många målpass att jag borde ha en betryggande ledning i den ligan om jag får uttrycka mig lite så, frankt. Vi förstod att första målet skulle bli avgörande. Därför var det extra skönt att få sätta framspelningen till det, sade M.Bo. Situationen som föregick ett av AIK-Henkes två mål såg ut att vara förbi för Kalmar Kommun. Men när M.Bo var på väg ur vinkel, gjorde han en liggande kung fu-spark som solnasonen bara behövde styra in.


RIBBA 1 hade ett par tillfällen att reducera, men Wetter stod stark och var väl värd titeln som Veckans kommunalarbetare.- RIBBA fick jaga. Och när de flyttade upp sina spelare blev det större utrymme för våra kontringar och Nils kunde stiga fram och göra 4-0, och därmed kändes det som om segern var hemma, erkände David G.Matchens assistess M.Bo avslutade till 5-1 i tomt mål, på passning från Hallminho, sedan det missats i markeringen på vänstersidan i RIBBA-försvaret.Kalmar Kommun befäste med segern sin serieledning och har nu ett bra utgångsläge inför vårsäsongen som börjar nästa vecka, medan RIBBA 1 förmodligen spelade bort sina chanser att hänga på toppen.- Det känns tungt för dem kan jag tänka mig, men fotbollen kan vara så här grym, sade David G, som gjort sin starkaste säsongsinledning på många, många år.


Rättvis segerHur som helst. Kalmar Kommun vann rättvist. Hade bästa spelet, och tillsynes också bästa motivationen, mot ett RIBBA 1 som saknade organisation och säkerhet i de bakre leden.


Wetter, matchens lirare, absolut, allt ära, men även AIK-Henke ska ha kredit för två mål och för att han dominerade helt Kalmar Kommun-offensiven och gjorde livet surt för båda RIBBA-innerbackarna. Målen, de viktiga, och en målgivande passning väger också tungt.I försvaret gjorde Sebbe och Hallminho också felfria defensiva insatser, och Nils kryddade sin dag med ett påpassligt mål. 


/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: