onsdag 11 december 2013

Serieledare efter seger mot Ulven och Teljfors

FARSTAHALLEN "NYA" Kalmar Kommun tog sin andra raka seger och leder serien.
– Det är ett bra lag, men det går inte att säga att de vinner Division 4A än, sade korpens ordförande Henrik Teljfors efter att hans eget lag FK Ulven åkt på sin andra förlust, 4–3, den här säsongen.

FK Ulven inledde muntert, gjorde flera lyckade instick centralt, men avsluten var aldrig i paritet med den förkrossande besvikelsen efteråt. Kommunen saknade avbytare, men gjorde 1-0 genom lagkapten Hallminho i femte matchminuten. Efter en hörnspark signerad AIK-Henke, blev det rörigt framför kassen och många spelare i Ulven uppgav att de är övertygade om att prestigemötet i Farsta hade fått en annan utveckling om marginalerna hade varit på deras sida och Hallminho hade missat sitt första klackmål för säsongen.
Vid en närmare granskning visade det sig att Ulvens rutinerade målvakt inte touchade bollen, det såg fumligt ut, men bollen gick i mål välplacerat.
– Den där sätter jag nio av tio. Det här var den nionde, konstaterade Hallminho hemlighetsfullt.
I slutminuterna av första halvlek fick han och Kalmar Kommun se Ulven komma igen och kvittera.
För Ulven, med en komplett korplagsuppsättning på avbytarbänken mot Kommunens tomma, var det bara en fråga om tid innan motståndarnas ork skulle ta slut.
Men nej, det var inte Ulvens dag.
Det är Kalmar Kommuns höst i år.
I andra halvlek, stal Hallminho bollen på nytt och ökade på ledningen, samtidigt som AIK-Henke gjorde två mer eller mindre typiska AIK-Henke-mål. Räder på kanten, bortre stolpen.

De ”sossevinrödas” andra raka seger, full pott och serieledning, kom trots en onödig straff som M.Bo orsakade samt Ulvens tröstmål med 30 sekunder kvar.
Spelet stämde bra offensivt så länge orken fanns. Försvarsmässigt stängde man igen centralt och därmed hade Ulven svårt med sina korpräviga instick. Trots att både viktiga Sebbe och den pånyttfödde David G saknades i defensiven.
– Så länge vi orkade var vi bättre än dem, mot slutet orkade vi inte, sista fem minuterna var speciella, sade veckans kommunalarbetare Hallminho, som var helt fenomenal.
Hallminho klackade som sagt in 1-0 och spelade sedan fram till båda AIK-Henkes fullträffar, men efter matchen väljer han att hylla sina medspelare.
– All ära till de andra i laget.
Känns det speciellt att möta ordförande Teljfors? (vars avgång krävts av Kalmar Kommuns Klubbledning vid upprepade tillfällen, reds anm)
- Nej, det tycker jag inte. Det är trots allt fem år sedan vi började spela i korpserien. De spelade en match innan oss som jag satt och tittade på, på deras laguppställning.
Vad tänkte du om den?
- Det var en bra tid för mig.
Samspelet med Nils i backlinjen och Wetter, tycker du att det defensiva fungerade?
- Jag hoppas det i alla fall. Jag är nöjd efter de första matcherna, men vi fick göra lite ommöbleringar eftersom David G och Sebbe missade matchen bland annat på grund av stormen Sven. Med tanke på hur många poäng vi tagit ska man ha höga krav på oss, och de kraven levde vi inte upp till i sista minuterna. Men innan, absolut.
Är du förvånad över att Ulven inte lyckades utnyttja resursbristen på er bänk?
- Nej, det vill jag inte påstå. Men Ulven kan slå alla lag, så bra är de.