måndag 20 januari 2014

Kalmar Kommun tappade ledningen

HAGSÄTRA FC Klappen heter den nye ledaren av fotbollens division 4A. Detta sedan FCK slog Kalmar Kommun med 4-1 (2-1) i den tidiga seriefinalen i Hagsätrahallen i Hagsätra.
Med lite tur hade Kommunen också fått med sig en poäng från matchen, men den här gången hade man inte marginalerna på sin sida.
- Men jag tycker ändå att vi ska vara nöjda med vår insats. Vi visade än en gång att vi kan spela ut vilket lag som helst i den här serien och det är inte dåligt. Tvärtom. Vi blev ju inte utspelade på det sätt vi själva spelat ut lag på vår hemmaplan, menade Kommunens anfallsess M.Bo.
Klappen fick ett ganska tidigt ledningsmål, ett olyckligt sådant, ett misslyckat skott styrdes in bakom Wetterskog av Kommunens egen försvarare. Sedan tog Kommunen tag i taktpinnen och mot slutet av första halvlek nickade M.Bo in 1-1 efter ett precist inlägg från Mål-Pål, som gjorde comeback i söndags. Men på en efterföljande hörna slarvade Kalmar med markeringen på en hörna och Klappen fick ytterligare ett gratismål. Det var på en kort slagen hörna längst marken och Klappens ångloksanfallare for fram och fick foten på bollen och sköt med vänster foten över målvakten Wetterskog som var chanslös. Det var en första halvlek med små marginaler och stundtals småfula tag, glidtacklingarna resulterade inte i avblåsningar och AIK-Henke fick känna ribbstegarnas träsmak vid ett par tillfällen, han var småskadad sen förra mcthen men det var ingen tvekan om han kan vara med mot Klappen.
- Både det första målet och det andra var en ren bjudning från oss, menade Sebbe som var bäst i Kommunen.

Efter 2-1 fortsatte Kommunen att pressa på – men i andra halvlek slog Klappen till på nytt, efter att Kommunens anfallsiver lämnat luckor bakåt. När de sedan missade ett uppspel som siste man i Kalmars försvar fick Klappen med sig bollen och hade fri väg fram till målet. Deras anfallare avslutade mycket kallt med att slå bollen mellan benen på målvakten Wetter
Kommunen fortsatte att pressa på, både Hallminho och M.Bo hade varsitt kalasläge och det hade sånär kunnat bli ytterligare mål men hemmaförsvaret hade marginalerna på sin sida den här gången.
- Vi vann rättvist. Vi lyckades med taktiken att inte ge Kalmars spelare öppna ytor på mittfältet och fram till målet hade de ju inte en enda målchans, menade Klappens spelande tränare

De som lyckades bäst i Kalmar Kommun var Sebbe och målskytten M.Bo som var på hugget i frontlinjen. Men turen tröt. Tillskillnad från förra matchen hade Kommunen inte marginalerna på sin sida.
- Då förstod jag att vi skulle få svårt att vinna. När de gjorde 4-1 alltså. Klappen var verkligen på hugget och det är svårt att komma igen när man som vi tappat till ett 4-1-underlägen även om vi hade bud på reduceringar. Dessutom skulle vi haft frisspark momentet före, ja du vet, menade M.Bo.
Det verkade som krafterna tröt för Kommunen i den andra halvleken. Kanske var det så att urladdningen i den första halvleken medförde att det blev "uppförsbacke" sedan Klappen spräckt Wetterskogs nolla.
Fotboll igen?
- Vi missade för många målchanser. Hade exempelvis AIK-Henke haft normal utdelning hade han gjort ett par mål, det brukar han alltid göra. Men även om det är tungt att förlora en seriefinal i januari är det bättre att göra det i en bra match och mot skickligt motstånd.

Efterlängtad comeback av Back-Kalle och Mål-Pål
Söndagen gav också Kommunen en vansinnigt efterlängtad comeback i Back-Kalle. Det märktes att både Back-Kalle och även Mål-Pål, som båda varit borta från fotbollen ett bra tag, saknade något i matchtempo men bollmottagningarna och passningspelet i täta situationer var imponerande.
- Kalle var mycket bra i sin comeback. Han behövs i laget, särskilt som han är så skicklig med bollen och har en så vacker, elegant framtoning, sade Sebbe.
Det var också den "elake" Mål-Pål som gav Kommunen hopp efter en elegant framspelning som M.Bo enkelt kunde nicka in. Effektivt höll Mål-Pål undan sin bevakare varpå M.Bo ostört nickade in kvitteringen.


/Bloggens bloggredaktions utsända bloggteam

Inga kommentarer: