tisdag 14 januari 2014

Kalmar Kommun håller sig kvar i toppen


Wetter var bäst på plan, igen
FOTBOLL Ett märkvärdigt hörnmål från AIK-Henkes högerfot för Kalmar Kommun i bortamötet med Åsen FF håller laget kvar i toppen av Division 4A. Målet betydde 2-0 för Kalmarklubben och tre viktiga poäng när också toppkonkurrenten FC Klappen vann efter 3-5 mot Tessinparken.

Lika ljust såg det inte ut i andra halvlek Åsen tryckte på. Kalmar Kommun var ordentligt utspelat sista tio minuterna.
-De kunde ha gjort både två och tre mål, sade Kalmar Kommuns lagkapten Hallminho efteråt.
Men hemmalaget fick bara in ett mål. Det såg Erik Wetter till.
Anfallsesset och assistkungen M.Bo Kalmar Kommuns inledde rappt och efter en retur snappade han upp bollen och hittade till AIK-Henke som pangade in ledningsmålet redan i första matchminuten.
Men Kalmar Kommuns andra mål var helt 1-0-skyttens egen förtjänst. På hörna lirkade AIK-Henke, något oväntat, in 2-0 till Kommunen som sedan var kraftigt tillbakapressade av Åsen.
-Ett fantastiskt mål, sade David G, som nu behåller sin plats i toppen av serien.

AIK-Henkes gjorde mål nummer sju och åtta
Det här var lagets fjärde raka seger i Division 4A. Senaste tre jojo-lagh har ännu en gång hittat formen när den behövs som bäst.
- Kalmar Kommun med det här spelet kan bli lika farligt som förra säsongen, sade Åsens lagledare fylld av beundran.
- Ett styrkebesked av Kommunen, betygsatte Sebbe. Vi vann trots att vi var i spelmässigt underläge. Det var spännande, jag erkänner, måste ha varit roligt att se oss, men kom ihåg att laget inte har vunnit hela serien ännu, säger han och håller upp ett varningens finger.

Möter helst Klappen – så snart som möjligt
Om Sebbe menar att det kan gå lika lätt för Kommunen i nästa veckas glasklara seriefinal vet vi inte. På söndagkvällen avgörs Division 4A i ett första skede, kan man säga.
- Det är klart att vi längtar till den matchen, det är i de avgörande matcherna jag är som bäst, säger David G som tillsammans med Wetter och AIK-Henke verkligen blommat ut den här säsongen.
Som också tyckte att han kunde ge massmedia en liten gliring.
- Ni har gett oss gliringar för att vi inte vinner när vi spelar dåligt, nu gjorde vi ingen bra match, men vann ändå. Är ni nöjda nu? Och så brukar ni påstå att våra backar skjuter så sällan.
- Nu hade vi inte många skott, men jag sköt många av dem och nu undar du hur många av dessa som backarna sköt, två backskott, eller från backposition i alla fall, jag, Sebbe och Hallminho, David stormar in i omklädningsrummet med skakande händer i huvudhöjd.

Lagledaren, Jens Jonasson satt också på läktaren och njöt.
- Den här matchen vann väl Kommunen redan i förra matchen eller kanske matchen innan dess. Laget är så stabilt och har en sån vana att vinna. Det märks så väl.
I söndags uppe i Luleå vann Djurgården skotten med 40-14, dominerade matchen kraftigare än nu vann skotten: 52-20

Visst skjuter Åsen fortfarande hellre än bra i vissa lägen. Men de hade fått tydliga instruktioner om att skjuta även i vanskliga lägen, för att få isär Kalmarlaget.
- Vi hamnade i boxplay, jag blev utvisad, men vi klarade vårt spel i boxplay, numerärt underläge, säger AIK-Henke. Men jag kände att vi fick för många utvisningar emot oss. Domaren  var såld, skämtade AIK-Henke utan att se alltför avslappnad ut.
Å ena sidan hade Åsen oflyt, dålig utdelning och fick inget gratis.
Men den enkla sanningen är denna: Ett vinnande lag vinner även när de inte spelar bra.
Frågan är väl om Klappen kan stå emot bättre i årets stora seriefinal?

Kalmar Kommuns toppkollega hänger kvar på samma poäng, men med sämre målskillnad, bakom Kalmar Kommun. Man vann planenligt hemma mot Tessinparken med 3-0. 

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: