fredag 3 februari 2012

Stekhett derby mot Söderport imorgon klockan 11.00

FREDHÄLL. Tycker du att det är lite väl kallt just nu? Det finns en lösning. Åk till Brommahallen imorgon förmiddag - där kommer det vara glödhett.

- Det ska bli ruggigt häftigt, säger Nils Dahlberg inför morgondagens prestigederby mot Söderport FC.

Matchen i Brommahallen hade kunnat vara ännu en i raden av matcher i den så kallade serielunken. Men serielunk är inte ett ord som ska komma i närheten av morgondagens drabbning. Långt ifrån.

Det är derby.

Serien avgörs.

Det är så nära korpfotbollen kan komma ett alldeles eget "El Clássico" (katalansk stavning).

Kalmar Kommun går in i matchen med två raka segrar och verkar ha hittat tillbaka till sitt vinnande spel igen efter att ha haft en period där lagets intensitet sjönk och poängskörden med den.

- Vi hoppas kunna ta kommandot som vi gjorde där under 2010 års derby, när vi vann med 3-1 och jag gjorde hattrick. Det blir nog en härlig match, Söderport är ju riktigt bra i offensiven, säger Martin boll som verkligen anser att derbyna är något extra.

- Det är det, absolut, med hela inramningen och så. Det blir ett härligt adrenalin i arenan.

Känner ni pressen ifrån era bloggläsare inför sådana här matcher?

- Om vi har dörren öppen så gör vi det.

Hur menar du nu?

- Ibland brukar vi det.

Läge för öppen dörr imorgon kan tänkas, med tanke på att det säkerligen kommer vara rätt bra tryck på planen.

Gaston är Kommunens främste målgörare denna säsong med 5 mål och en par assist. Med den poängskörden ligger han på tjugofemte plats i seriens poängliga, en poängliga som för övrigt toppas av Söderports-Sebbe och några andra spelare från lördagens motståndarlag. Det är uppenbart att Kommunforwarden tagit för sig mer denna säsong och lagt till fler dimensioner i sitt spel. Framförallt tar han fler egna initiativ.

- Förra säsongen spelade jag inte alls, jag var lite mer passiv. Mer för att inte göra bort mig. Men mot slutet av sommaren vågade jag mer och det har jag fortsatt med när jag började spela fotboll igen den här säsongen, säger Gaston som rapporterar att formen är god inför derbyt.

- Ja, det tycker jag. Det känns bra och laget skapar mycket framåt.

Hög anspänningsnivå

Nils ”Dr Dahlis” Dahlberg och hans lagkamrater tränade bara lätt i går för att få matchen mot Manga Carta ur systemet och började så smått fokusera på derbymatchen. Och seriens avgörande match. Kalla den vad ni vill.

Lagledaren Jens ”JP” Jonasson vet hur han vill beskriva lördagens match:

- Det kan ju inte bli bättre. En rolig inramning och säkert en härlig upplevelse.

Han fortsätter:

- Det är ingen risk att spelarna är loja i en sådan här match. Snarare är det så att man kanske måste ta ner anspänningsnivån i stället, säger Jens ”1” Jonasson.

Då vet ni vad som väntar.

”Matchen är avgörande”

Söderport är hittills obesegrade i seriespelet och vinner de imorgon pekar mycket på att de kommer ta hem titeln i Division 5 B. Inget lag verkar kunna rå på dem den här säsongen, bara Kalmar Kommun verkar tro att det är möjligt att få in grus i deras maskineri.

- Vi ska försöka vinna imorgon, vi kan fortfarande ta hem hela skiten. Men då måste de andra lagen rycka upp sig. Imorgon när vi kliver in på planen ska vi visa att det går att slå Söderport, vi har gjort det förut och vi vet att de inte är oslagbara, säger Martin boll, som avgjorde det legendariska derbyt 2010 där han gjorde samtliga av Kommunens tre mål.

Mål-Pål är dock inte lika hoppfull:

- Jag tror inte att det är realistiskt att vi får uppleva det vi gjorde 2010 och kanske på nån träningsmatch därefter. På den tiden kunde Kommunen behålla sina bästa spelare, eftersom de sällan drabbades av skador, sade Mål-Pål, som ju själv blev skadad efter utomhussäsongen när laget vann silvermedalj.

Han lägger till att nyckeln till utvecklingen på klubbsidan i första hand hänger på den så kallade Palmcrantz-tabben. Den dom som slår fast att det enbart blev 7-1 i förra matchen, när det korrekta resultatet var 9-1 till Kommunen. Korpen har vägrat att rätta felet, något som kan komma att avgöra hela serien.

- Jag hoppas jag har fel, men tror det inte. Resultatansvarige P-O Palmcrantz är inne på att försöka skapa nya begränsningar, att man kanske inte ska kunna vinna med mer än sex mål, men jag är mycket tveksam till om han skulle få med sig de övriga i korpens styrelse i ett sådant beslut.


/Klubbledningen

Inga kommentarer: