tisdag 31 januari 2012

Dahlberg hyllad matchhjälte - "En blanding av Stefan Paldan och Ravelli"

VÄXJÖ. Manga Carta dominerade förhandssnacket på grund av sina läckra matchtröjor.

På planen var de chanslösa.

Bottenstridens tuffa duell hade bara en kung.

– Nils Dahlberg.

– Den överlägset bäste jag mött, säger Manga Cartas målvakt.

De skulle boka en förstaklassbiljett från jumboplatsen men det blev stopp vid Dahlberg

Och frågan blir återigen – finns det någon i Division 5B som kan stoppa Dr Dahlis?.

– Vi har mött Söderort och Moo. Dahlberg slår till hårdare än båda de lagen tillsammans och alla andra i världen. Han är värd all respekt, säger Manga Cartas mittback som vill komma tillbaka till Brommahallen.

– Dahlberg är en gentleman och hans vän Endrit har visat mig respekt. Jag spelar gärna mot båda igen i Brommahallen.

Dahlberg backade aldrig

Manga Cartas chans var att dominera inledningen och satsa på snabba omställningar men Nils backade aldrig. Han mötte söderromantikerna direkt och styrde matchen från start.

Under de 40 effektiva matchminuterna träffade Manga Carta mål vid ett fåtal tillfällen med några riktigt hårt skott. Men efter att den inhoppade målvakten, tillika lagledaren Jens Jonasson, skadat knät var det Dahlberg som stod i vägen likt en vägg mellan stolparna. Han höll nollan och i andra halvlek gjorde han mål i rasande tempo och slog osannolika smörpassningar till sina medspelare. För Kalmar Kommun blev det en historisk vinst. Historiskt stor.


AIK-Henke inledde målskyttet

AIK-Henke höll sig framme när en oförtjänt straff tilldelades Kommunen redan i tredje matchminuten. Stenhårt och tvärsäkert bombade han in bollen till vänster om MC:s målavkt.

– Jag sätter de alltid där, varje gång, varje dag, sa han efter matchen.

Kedjekamraten och New York-baserade ”Yannick” gjorde även han succé i sin comeback. Två mål och ett flertal chanser ger honom det höga betyget 7/10 på Kommunens betygskala.

Men bäst av alla var den unge herr Dahlberg.

”En blandning av Paldan och Ravelli”

David G, som inte dök upp i lördags, får det svårt när han tvingas jämföra Dahlberg med andra fotbollsspelare.

– Det går inte. Jag kan inte välja en. Först håller han nollan som målvakt, sen slaktar han våra motståndare, helt på egen hand. Det är som om Thomas Ravelli och Stefan Paldan skulle fått en son, The Best Of Both Worlds liksom.

– Men det är ju som med kommunismen, det är en fin tanke, men det fungerar inte i praktiken, de är ju båda killar och då kan man ju inte få egna, biologiska barn.

– Man kan sätta en människa på månen, men man kan inte sätta stopp för Nils

Dahlberg, jag är stolt att få spela i samma lag som honom, säger en David när Kommunens blogg ringer upp.

Manga Carta försökte komma undan genom att krypa ihop men det öppnades bara en fri korridor. För Dahlberg vars högerfot gång på gång slog bollen i mål. Slutresultatet 9-1 visar på den utklassning som korpmatchen var.

tiam magsjuk

Det pratades om målvaktkris i Kommunen. Då klev lagledaren och upplandssonen in i handlingarna och tystade allt snack.

Jonasson fick samtalet tidigt på morgonen, precis efter värmningen inför ny arbetsvecka med Ansaldo STS som han är utlånad till. Han hade precis sänkt ner ytterligare en påse earl grey i sin tekopp när telefonen, helt utan förvarning, började ringa:

– Erik Wetterskog är skadad och febersjuk, tiam magsjuk. Du ska hit och stå mot Manga Carta på morgonen.

Fyra timmar senare debuterade 26-åringen för säsongen och ytterligare tre timmar senare ser han tillbaka på en dag som överträffat alla förväntningar.

– Det känns grymt bra just nu, skrattar Jonasson. Det var ju inte så här man hade tänkt spendera dagen.

Men efter en 9-1-seger - enda målet insläppt mellan benen - kan ingen säga emot. Jonasson stod upp, spelade lugnt och kändes mer motiverad än nånsin tidigare. Han gratulerade även sin målvaktskollega, Nils Dahlberg som stod i första halvlek när Jonasson skadade knäet tillfälligt.

– Kul för Dr Dahlis . Han gör det riktigt bra som står emot anstormningen på slutet av första, säger Jonasson efter Kommunens andra raka seger.

/Klubbledningen

Inga kommentarer: