måndag 13 februari 2012

Oavgjort i lördags - "Utvisningarna satte fälleben för oss"

BROMMA. Kommunens möjligheter att hänga på toppstriden minskade ytterligare när laget delade på poängen mot Bosphoros.

- Men vi ska spela i korepen sju matcher till och inte gå och tänka på vår slutplacering, säger försvarsklippan Sebbe. Med sina två bästa målskyttar, Nils Dahlberg (somtvingades stå i mål) och Gaston, borta så var inte oddsen på Kommunens sida.

Trots det så var laget snuddande nära att bli av med sin poäng mot Bosphoros. Med en svag slutforcering då anfallsjätten Martin boll plockades ut på bänken pga utvisning höll Bosphoros på att ordna en kvittering. Att Kommunen ska kunna plocka in de 19 poäng som skiljer upp till rivalerna i Söderport ovanför strecket känns nu i stället allt mer utopiskt.

- Realistiskt sett måste vi förbereda oss på medalj som bäst, vi är ju i praktiken borta. Hade vi slagit Söderport i förra omgången hade vi haft en liten möjlighet, säger Kommunens tf tränare Filip Dalarn.

Inte uppgivna

Någon uppgivenhet visar dock inte Kommunens spelare på planen. Tvärtom krigade man hårt i varje närkamp. Det fräna spelet gjorde också att utvisningarna radade upp sig.

- Vi tar alldeles för många utvisningar. Och det beror på att vi inte hänger med, säger Dalarn. Han är också kritisk till skärpan framför kassen. En spelare som får en släng av missnöjet är Mål-Pål som fick en drömpassning i andra perioden och bara att lägga in bollen, men sköt utanför.

- Mål-Pål missar öppet mål, suckar Back-Kalles brorsa.

”Fälleben för Kommunen”

- Klubbledningen kallas fantasilös. Må så vara, men det har ju sin förklaring. Inledningen av den här säsongen visar svårigheterna, säger Erik Wetterskog, på länk från Australien.

- Gång på gång har vi förlorat i matcher och det är skäl nog att vara mer koncentrerad på att lotsa bollen över planen än att försöka jaga motståndare, säger Wetterskog och fortsätter.

- Men det är, som sagt, långt till nästa gång jag är med igen och det kommer att hända saker, men idag fick vi ett stort fälleben att snubbla över, ett fälleben - inte bildligt talat - utan ett fälleben i form av alla utvisningar i matchens slutskede.

Liten chans att få tillbaka Gaston

Kassören och målskytten Martin boll är nöjd med lagets insats och inställning under matchen.

- Det är en stabil insats och som vi spelar nu har vi något att bygga på i slutet av serien. Vi är ju försvinnande nära att ta tre poäng, säger han. Och möjligheten att förstärka med skyttekungen Gaston finns fortfarande. Där är Back-Kalles brorsa osäker på utgången i den förhandlingen.

- Nja, det behövs ett svar från Gaston. Vi kan inte hålla på och vänta hur länge som helst. Han har varit sjuk en vecka nu, och det skulle vara bra om det här löste sig, menar Back-Kalles brorsa Olle, som var bäst i Kommunen i lördags. Frågan är hur attraktivt det är att komma till Brommahallen och spela om medaljerna känns avlägsna?

”Fullständigt rasande när han fick reda på detta”

Nils Dahlberg var fullständigt rasande när han fick reda på att Gastons sjukdom eventuellt kommer hålla i sig. På väg mot tunnelbanan knuffade han undan Kommunbloggens utsände och fotograf och röt:

- Är ni inte riktigt kloka!

Då hade ändå Klubbledningen beviljat hans begäran om att få veta orsaken till Gastons frånvaro. Sjukdomssymptomen och kostnaderna för febernedsättande läkemedel som blev drygt 85 kronor.

På väg från hallen var han fullständigt rasande. Han vräkte undan reportrar som försökte fråga honom om han saknade sin radarkompis på planen.

- Är ni inte riktigt kloka, röt han och fortsatte att knuffa undan förbipasserande.

- Jag har ingen som helst kommentar!

En känd husläkare från Växjöområdet anlitades sent under söndag kväll för att ställa diagnos på Gastons förkylning, men Nils Dahlberg fick i princip inte ett enda vettigt svar.

/Klubbledningen

Inga kommentarer: