tisdag 7 februari 2012

Spänning och dramatik i hett derby - "Det var medvetet"

FOTBOLL/BROMMA. Spänning, dramatik och heta känslor. Och undra på det... I derbyt mellan Kalmar Kommun och FC Söderort handlar det ju om så mycket mer än bara en seriematch. - Ja, detta är väl dagens variant av forna tiders byfejder och gamla raggarslagsmål, sa Filip Dalarn.

Kommunen klubbledning fick se sitt lag förlora med 5-2. Segermålet kom med bara 18 sekunder kvar till halvtidsvilan. Vild glädje i FC Söderort, förstås. Stor besvikelse och dessutom frustration i Kommunen. En frustration som inte minst domarna fick känna på och som spred sig ända upp på läktarna.

Alla var ju inställda på att det skulle bli "redeeming-time" för Kommunen när Back-Kalle klippte till från vänsterkanten efter läckert väggspel med Martin boll.

Det blev en högvinst.

- De senaste årens derbyn har varit hur lugna och snälla som helst. Men nu var det ju lite känslor med igen, sa Endrit.

Söderort vände underläge 0-1 till seger i den första halvleken.

- De har ett oerhört flyt just nu. Jag tror detta var sjätte raka matchen som de avgjorde redan i första halvlek, sa Filip Dalarn och tittar ner på sin skrynkliga shorts, som han köpte på Mallorca sommaren 1997.

Killarna i Kommunen var djupt olyckliga. Många av orden på vägen till omklädningsrummet tillhörde avdelningen barnförbjudna.

-Visst känns det tungt. Att förlora ett derby är aldrig roligt, men vi skulle så väl ha behövt poängen oavsett motståndare, sa Martin boll.

Han var lite besviken på domaren i slutet.

- Vi fick ju knappt ett frislag med oss då.

Heter det inte frispark?

- Jag sa medvetet fel.

"Det var medvetet"

- Jag kan känna intuitivt att domaren har en mycket stark ställning inom korpfotbollen. Det var nog ingen inom förbundet som ville beordra honom att ändra resultatet i förra matchen vi spelade, vi vann med 9-1 inte 7-1, säger boll.

David G bryter plötsligt in och påpekar det opassande i Martin bolls sätt att demonstrativt fortsätta beklaga sig över korpens misstag och vägra erkänna att ilskan beror på förlusten mot Söderort och hur laget tappade motivationen i andra halvlek.

- Det är klart att det är medvetet, P-O Palmcrants på Korpens resultatavdelning gör det här för att störa oss. Få oss att ödsla energi på fel saker. Det är hans avsikt med det hela, säger Martin boll.

- Man kan kalla det en provokation.

Påtalar för Korpen

David G bryter in:

- Försök ta det här med glimten i ögat, det är viktigt att vi koncentrerar oss på rätt saker. Det här kan vi ta upp i ett annat sammanhang.

Hur menar du?

- Vi kommer att påtala det för korpen igen, det är de som har huvudansvaret i sådana här frågor. Men det blir i efterhand.

Vad kan det bli tal om för påföljder?

- Vet inte. Kanske inte mer än en reprimand.

Men det stora problemet var nog hans egets lags anfallsspel. I första halvlek riktigt bra med fem snygga avslut och ett mål som följd. I andra var all kreativitet borta och ineffektiviteten fullständig.

Kommunen borde dock ha fått en poäng. Inte bara för grannsämjans skull utan för att lagets insats i matchinledningen var matchens enskilt bästa del.

Särskilt plus till backen Back-Kalle som var en av de absolut bästa och hans kompis Filip Dalarn var också duktig.

Klart överbetyg också till Nils som stod i målet och gjorde många svettiga räddningar.

Men mest glädjande: Gastons fina målsnitt fortsatte. I slutminuten, när spänningen ökade och adrenalinet började flöda hos spelarna på banan, hördes ett avgrundsvrål från Söderorts straffområde. Gaston petade in bollen fräckt efter en läcker hörna. Domarn blåste i pipan, matchen var över.

- Men förr eller senare ska Söderport straffas ordentligt, förr eller senare, säger Mål-Pål, som inte deltog i lördags, bestämt.

- Då jävlar, säger han avslutningsvis.


/Kommunens bloggredaktion

------------------------------------------------

För att lätta upp stämningen efter den tunga förlusten mot våra rivaler och ärkefiender vill vi från Klubbledningen bjuda på lite lättklätt arkivmaterial från 2009 (?). Vår lagkapten Gusta hade glömt sina shorts och fick spela... Utan! Tack till Linn!

MVH
Klubbledningen

Inga kommentarer: