måndag 23 februari 2009

SL förstörde allt

När klockan slog 15.50 skulle Kalmar Kommuns match mot GLA starta. På plats fanns dock enbart en av våra spelare. Domaren var irriterad och motståndarna började redan innan avspark försöka pusha för att det skulle bli walk over. Vad höll våra spelarna på med? Hade de missat tiden, fått hål i huvudet eller var de på möbelmässan?

Jeppe, Jens, Gustav H, Bengtsson, Sebbe och Samuelsson satt fast i Thorildsplan. SL hade stora förseningar och detta satte Kommunen i djup kris. GLA var på plats, domaren var på plats och Dan Faxe var på Jamaica. Klubbledningen gick in i djupa förhandlingar i hopp om att kunna få matchen uppskjuten. Förhandlingarna drog ut på tiden men hoppet om att slippa w.o. levde kvar, om än i sin minsta bemärkelse. Tillslut, när klockan var fem över fyra, alltså en kvart försent, kom tre av Kommunens krigare in på planen, djup skärrade efter att ha suittit inspärrade i SL:s hemska tåg i över en halvtimme.

Matchen började med andra ord på sämsta tänkbara sätt. Spelarna var ofokuserade och oförberedda. Framgånsmaskinen kunde inte organiseras eller användas på ett tillfredsställande vis. Spelet var hippt som happt, slarvigt och ogenomtänkt. Passningarna gick inte fram och det mäktes att GLA var mer samlat och samordnat idag. Ettan kom, tvåan kom och den glöd och "fighting spirit" som brukar spraka i ögonen hos våra spelare, fanns helt enkelt inte idag.

Sedan var domaren i sanningens namn inte särskilt bra, han hade ett riktigt hål i huvudet. Jens Kirketerp trodde att han hade opererat bort hjärnan, domaren hade ett stort lodrätt jack, större än en fontanell, som delade det rödorangefärgade hårsvallet i tu. Han såg ut som anygiven hårfrisörska från Borås och gav Kommunen fyra utvisningar pga svordommar. Vi ställdes vid två tillfällen med två spelare mot fyra. Det var tufft, det blev 3-0 , 4-0 och Kommunen halkade efter. Dock lyckades Samuelsson och Jeppe med konststycket att göra mål i numerärt underläge. De var två, GLA var fyra inne på banan men de lyckades dels göra ett av säsongen vackraste mål och dels skapa flera kvalificerade målchanser. Samuelsson stänkte in vårt första tröstmål, tillsammans med Jesper for de över banan med en sällan skådad fart och Daniel tryckte in bollen med beslutsamhet. Lite senare var det, för andra matchen i rad, dags för Gustav Bengtsson att göra entré i matchprotokollet. Några minuter senare var det enda gången i matchen då Framgånsmaskinens patenterade spelidé glimtade till. Ett mönsteranfall från början till slut, där Gustav Hallmers avgörande pass fram till en fristående Bengtsson fick Klubbledningens ögon att tåras. Kanske höll matchen på att vända trots allt?

Men Kommunnen glänste till allt för sällan, samtidigt som GLA gjorde sitt jobb. De var absolut inte bättre, men de slarvade inte lika mycket i försvaret och de spelade som ett enat lag. Kommunen uppträdde splittrat och var förföljda av en rabiat domare som inte kunde tolerera stillsamma, för eget bruk använda, svordommar. Man får inte svära överhuvudtaget på planen i korpen, inte ens för sig själv, detta har dock varken drabbat våra spelare eller motståndarna förrän nu. Och då har vi svurit förr, vi har hört motståndare som till och använt könsord utan att ens ha blivit tillsagda.

Men det var inte pga utvisningarna vi föll, det var för det dåliga spelet, det slarviga försvaret och vår dåliga fokusering. Om vi alla hade kommit fram i tid hade detta inte inträffat, om SL hade skött sitt jobb hade Kommunen skött sitt. Tack så jävla mycket.


Kalmar Kommun - GLA 2-7

Målskyttar: Samuelsson, Bengtsson

Värt att notera:

- Det är sportlovsuppehåll, ingen match nästa helg.

- För oss förlorade sportlovet sin betydelse för väldigt länge sen.

- Kommunen har ingen chans att kvalificera sig till Division 21.

- Nästa match står Solsidan för motståndet. Då är Dan och Hedsved åter i laget.

- Om jag skulle få äta middag med vem som helst i världen, död eller levande, så skulle jag utan att blinka välja Michael Jackson. Det är en dröm jag haft sen en tid tillbaka. Jag och Michael på krögers här i Kalmar, med varsin lövbiff och öl på det. Sen skulle vi prata hela kvällen, om rättegångarna, måndansen, livet utanför USA och världens orättvisor. Men vad är er dröm killar? Att förlora med 7-2 mot ett jävla sopegäng? Att vara så dysfunktionella att ni skyller på Stockholms Länstrafik när ni får storstryk i världens ädlaste sport? I sånna fall har ni nått ert mål nu. Under min tid som krönikör har jag aldrig upplevt något liknande. Det här slår allt. Ni har fallit, djup ner i smutsen och är man där nere killar, då är det väldigt svårt att resa sig. Jag har skrivit krönika efter krönika, gett er goda, ovärdeliga råd och vad ger ni mig? Jag slutar skriva här nu, jag tänker inte slösa så mycket som en konsonant till på er längre. Ni har svikit er publik, ni har svikit mig. I hela mitt liv har jag stått på den svages sida, i hela mitt liv har jag försökt få dem som ligger på samhällets botten att ta sig i kragen och ge det hela en andra chans. Nu är det slut med det. Ni är ett sjunkande skepp, som i och för sig började sjunka redan innan serien satte igång, men nu är ni inte ens ett skepp längre, ni är en ubåt. En estnisk ubåt, rostig och jävlig, längst ner på havets botten ligger ni. Bland vrak och lik och döda fiskar. Vet ni förresten vad som händer med en blåval som ätit sin sista plankton? Den sjunker ner till jordens innandömme och blir kokt. Ni är kokta nu killar.

----------

Uppehåll som sagt. Ingen match nästa lördag. På återseende 7/3 klockan 15.50.

/Klubbledningen

Inga kommentarer: