onsdag 4 februari 2009

Ny tid, mycket har hänt

Sedan vi senast spelade en tävlingsmatch har det hänt mycket i världen. Vi tänker främst på Barack Obama som har blivit USA:s förste afro-amerikanske president och att Kalmar Kommun bytt spelsystem.

Från det stelbenta och förlustgivande 2-2-systemet (två man i anfall, två man i försvaret)har vi nu utvecklats i både tanke och handling. Den nya visionen, den nya idén har vi valt att kalla för Framgångsmaskinen. Framgångsmaskinen ska bära oss fram till sommaren och hjälpa oss att uppnå det resultat som våra supportrar och vi i klubbledningen förväntar oss. Inga fler förluster.
För en ovan betraktare kan Framgångsmaskinen verka enkel, men det är den inte. Framgångsmaskinen är komplex, svårförstådd, men briljant och vattentät. Därför ställer sig klubbledningen bakom och ger sitt fulla stöd till den nya idén. En idé som, inte bara kommer resultera i oräkneliga vinster, den kommer definiera inomhusfotbollen i Bromma. I världen. Vi är stolta över att presentera vårt nya spelmanifest, håll i er för här kommer det. Framgångsmaskinen:

1-2-1.

En försvarare, en libro, som tillsammans med målvakten har det yttersta ansvaret över den defensiva biten, som styr spelet bakifrån. Två mittspelare som jobbar på kanterna och skiftar i ömsom defensivt arbete och ömsom attacker, vassa attacker. Högst upp, har vi den sk target playern, som skapar djup i banan, som sätter press på målvakten.

I helgen skulle vi ha mött SK Support, men de verkar ha försvunnit. Sedan serien startade har SKS lämnat w.o. (am. för Walk Over) i majoriteten av matcherna och det gjorde de även mot oss.

Vi hade visserligen stora bortfall på spelarsidan. Jeppe hade stukat foten, Staffan missade tiden, Hedsved hade fått avtalspension och Bengtsson hade dagen innan satt i sig två hela kebabpizzor, efter midnatt och inom loppet av 40 minuter.

Frustrationen över SKS w.o. var ändå stor hos Kommunens spelare som ville använda sig av Framgångsmaskinen och ta revansch efter den snöpliga förlusten från höstsäsongen. Men efter intesiv jakt hittade klubbledningen ett motståndarlag som vi kunde ha en vänskapsmatch mot. Och mycket vänskap blev det i matchen. Aldrig har vi spelat så rent, så vackert och så prestigelöst förut. Framgånsmaskinen lyfte spelet till en helt ny nivå och gav klassspelare som Daniel S och Gustav Hallmer mer utrymme. Samtidigt som Sebbe jobbade i det tysta, tysta, långt bak i försvaret.

Vi gjorde en hel del mål och skapade väldigt många, giftiga chanser. En och annan balja slank in i fel mål och handen på hjärtat, vi spelade mot ett lag som redan hade en match i kroppen, och har faktiskt ingen aning vad slutresultatet blev. Men spelmässigt var vi överlägsna, SK Support hade tur som inte dök upp, hade vi varit matchmotiverade hade Framgångsmaskinen skapat tvåsiffrig förnedrig. Men vi väntar tills nästa gång och nästa gång är nu på lördag.

Eftersom SK Support drog sig ur tilldömdes Kommunen en rättvis, om än en smula målfattig, vinst med 5-o. Därmed höll vi säsongens första nolla och dessutom har vi klättrat i tabellen. Från sjunde till sjätte plats och med en match mindre spelad och fyra poäng bakom kan en respektabel femteplats vara aktuell inom en väldigt snar framtid. Vandringen har börjat. Bollen är i rullning och Framgångsmaskinen kommer visa vägen.


-Äntligen förändring killar. Det nya spelsystemet är en exakt kopia av det som jag föreslagit tidigare och jag tror att ni med den där nya grejer faktiskt kan få ut mer än tidigare av era urusla spelare. Men killar bara för att ni har ett nytt namn på systemet så lär ni, i och med eran totala inkompetens, ändå gå tillbaka till den gamla urusla och visionsfattiga modellen. Ni är lite som Moderaterna. De går till val och byter upplägg och namn till De Nya Moderaterna, men en sak ska ni veta, att jag skulle aldrig rösta på de blåa. Inte ens om Kalmar AIK ställde upp i valet (Jo, kanske då förresten, men det skulle ju antagligen aldrig hända) skulle jag rösta blått. För jag vet om deras bakomliggande agenda, deras sanna ideologi och strävan efter ett ojämlikt, segregerat och kallt konsumsamhälle, utan visioner eller en god värdegrund. På samma sätt ser jag igenom det nya spelsystemet. "Det krävs mer än nya kläder" brukar Björn Hellberg säga i På spåret och visst faan har har rätt gubben? Framgångsmaskinen kommer bli kräftgångsmaskinen och ni kommer aldrig att lyckas med vad det nu är ni önskar. Kanske kan spelidén som ni stulit av mig (på samma sätt som moderaterna stal socialdemokraternas argumentation och retorik i valrörelsen) fungera i teorin, men ni är samma skrot och korn ändå. Näe fyfaan, nu blev jag riktigt förbannad! Tror ni på allvar att ett explosivt namn räcker för att bli framgångsrika? Det måste finnas innehåll grabbar och den där träningsmatchen ni spelade "men inte kommer ihåg resultatet av" var en ren jävla förlust. Ta mig som exempel, jag heter Krister det betyder "stor och stark" men jag hade lika gärna, om jag varit kvinna t ex, kunnat heta Monika och det betyder "ensam" och inte faan skulle jag varit mer ensam eller större och starkare bara för jag heter Krister och inte Monika till exempel.

-----------

Nu på lördag är det återigen match i Brommahallen. Vi möter LSG United. Tiden är 15.15.
Nu är det dags för revansch!

/Klubbledningen

Inga kommentarer: