måndag 16 februari 2009

Toppstriden trappas upp, Kommunen är med på noterna

Dagens matchvinnare och tvåmålsskytt, Gustav Bengtsson.
Avspark. Mustaschkillen vill sätta igång snabbt efter Bengtssons första mål.

Sebbes vilda firande efter matchen. Enad front!

"Äntligen lördag" har blivit bli ett vedertaget uttryck. Publiken var tillbaka i Brommahallen. Det var proppfullt på långsidan och Tuben smög som vanligt omkring bakom skyddsnätet. Och alla krävde att få se Kommunen upprepa sina tidigare triumfer, de ville se SFI falla, de ville se blod.

I höstas åkte vi på en beskymmersfylld förlust mot just SFI och de där bekymmersrynkorna i pannan har suttit kvar sedan dess. SFI är ett lag som innehåller ett antal dugliga spelare. Deras målvakt är lång och aktiv, men det saknas kontinuitet och det saknas spelare med det där lilla extra. Spelare som kan kliva fram och avgöra en match. Som är bäst när det gäller och som är tungan på vågen i en viktig, viktig sexpoängsmatch. Det är därför vi borde ha vunnit mot dem i höstas, med eller utan Framgånsmaskinen. Nu var dags dags för Kommunen att bekänna färg och visa de andra lagen vilken halva av tabellen vi tillhör. Vilket virke vi är gjorda av och framförallt att vi har spelare med just det där. Det där lilla extra.

Vi inledde matchen som vanligt, utan avbytare och med ett inspirerande tempo. Jens var åter i målet och Sebbe var enligt rykten på väg till matchen med Jeppe, Bengtsson och Jensa Kirketerp, som skulle provspela. De kom fem minuter in i första halvek.

Vi radade upp chanser men kom inte riktigt igenom. SFI hade förberett sig väl, markerade och utmanövrerade Kommunens skyttekung Martin Andersson (Sex pannor den här säsongen). Men hjälpen var på väg. Det var dags för, den av Krister hårt krititiserade, Gustav Bengtsson att kliva fram.

Gustav var som vanligt kraftigt försenad till matchen, enda utespelare klädd i långbyxor och till synes i dålig form. För ett otränat öga framstår det som ett katastrofalt sätt att komma in i spelet. Men både Kommunens trogna supportar och SFI blev varse hans sluga taktik redan i första bytet. Titta på det här klippet. En snygg lobb friställer Bengtsson som tar emot bollen med en sådan icke-entusiasm att motståndarna tror att matchen är avblåst. Han skapar på så sätt ett friläge mot SFI:s målvakt och förvaltar detta med ett hårt skott som får keepern att ramla omkull och kippa efter luft. Bengtsson stannar kvar i anfallszonen och duktige Daniel Samuelsson snor åt sig bollen, gör en iskall dragning och där, vid bortre stolpen står han igen. Som en skugga, helt osynlig för motståndarnas försvarare får han en precis passning och skjuter snyggt in bollen i nätmaskerna. Ett iskallt beräknat mål. Ett samvetslöst övergrepp på SFI:s försvarsspel. Återigen, det är sådana insatser som skiljer agnarna från vetet, det är sådana insatser som gör skillnad, som avgör matcher.
Annars var Kommunen något desarmerade. Samuelsson kunde bara göra kortare byten pga astman och Dan hade jobbat 90 timmar den senaste veckan och han var trött både psykiskt och fysiskt. Men det som gör att Kommunen ännu en gång visar framfötterna är bredden i truppen. Att spelare som Jeppe, Gustav Hallmer och Sebbe tar ett extra stort ansvar, kliver fram och visar noll tolerans mot SFI:s tappara anfallsförsök. Och framförallt, Jens Storm i målet storspelade. Snabba fotparader och säkert passningsspel från vår älskade målvakt var avgörande för den säkerhet och trygghet som är grunden för Kommunens Framgångsmaskin.
I andra halvek fortsatte Kommunens propagandafotboll. Vi vann kampen om mittplan, i försvarszon och SFI:s frustration växte sig större och större. Jens Kirketerp gjorde en bejublad entré och lovar att återkomma till utomhussäsongen. Men den här matchen handlade om två spelare. Jens Storm och Gustav Bengtsson. Storm storspelade i målet och var den största anledningen till att Kommunen lyckades hålla tätt även i andra halvlek. Samtidigt som Bengtsson ännu en gång visade var skåpet skulle stå när han punkterade matchen med sitt 2-0 mål. Minuten senare fick han chansen till ett tredje mål. Ingen hatrick den här gången dock, han missade sitt läge men saken var redan klar.
Kommunens tredje vinst var säkrad, trots en del skakighet i spelarnas dagsform, visade vi med besked att vår Framgångsmaskin och trupp inte viker ner sig. SFI gjorde sin bästa match för säsongen och fick till sist ett tröstmål, men det var också det sista som hände i matchen.
Kalmar Kommun - SFI 2-1
Målskytt: Gustav Bengtsson 2

Värt att notera:

- Carl Hedsved var sjuk in lördags, men hälsar att han är med igen nästa match mot GLA" som också är en sk sexpoängsmatch.
- Kommunen har lämnat nedflyttningsplaceringen och ligger nu i mitten med en poäng upp och en match mindre spelad än övriga lag.

- Det har lagts upp nya klipp på youtube, ta en extra titt på Jeppes framspelning till Martins 1-0-mål mot LSG. Well, DÄR har ni årets framspelning. Jonas Thern, släng dig i väggen. Det finns ett nytt skolexempel på genomskärare som slår allt annat.

- Dan är på Grand Canaria och missar nästa match. Klubbledningen hoppas han har en skön semester.

- Nästa match kommer att sändas live via nätet.- Jag måste erkänna killar. Jag är förvånad. Kanske till och med överraskad. Men jag är varken stolt eller nöjd. Hur skulle jag kunna vara det? Ni har två uddamålsförsluster mot två lag som visserligen är ljusår bättre än er, men samtidigt ljusår sämre än Lindsdals IFs F12-lag. Många i ert gäng har spelat fotboll förut, till och med i anrika lag som Kalmar AIK, IFK Kåremo och IFK Berga och allt vad det heter, men de ni möter killar, de slutade med fotboll innan de gick på första träningen. De blev antagligen mobbade, ramlade av cykeln på väg till samlingen och gav upp, eller så var de så jävla usla att de inte ens.. äh jag vet inte, jag hittar inga ord. Om man tittar på era förutsättningar borde ni har sopat mattan med dem, från start till mål, men vad händer? Det blir 2-1, igen. Jag skäms. Men er tuppkam växer, lik förbannat. Det talas om utomhussäsong, men hur ska ni kunna lyckas med det, när allt ert hopp en sån här match ligger på en kille som spelar fotboll i ett par seglarskor? All heder till Skuggan som nästan gjorde tre mål, men vad hade hänt om han hade varit borta idag? Då hade inte all tur i världen kunnat rädda er från förnedring. Kom in i verkligheten nu killar, er tur kommer vända. Lämna W.o. nästa match, då slipper ni att bli förnedrade och er såkallade Framgångsmaskin kan leva vidare som en slags illusion om att ni kan lyckas som fotbollslag.


--------

Nästa match? På lördag 14.40, därefter är det ett kortare uppehåll.
/Klubbledningen

Inga kommentarer: