fredag 23 januari 2009

What really grinds our gears!

Nu vänder det. Säsongen alltså. Resultaten vände också, men åt fel håll. Återigen en uddamålsförlust och seriesegern seglar sakta, sakta iväg från oss.

Det är frustrerande, speciellt när vi spelar så pass bra, när allt fungerar utmärkt, bättre än någonsin till och med. Vi har ett stundtals bländande passingsspel, bjuder på rörliga och spännande anfallskombinationer men. Detta men. Vi sätter inte våra chanser och vid några enstaka tillfällen slarvas det i försvaret. I senaste matchen mot Shake'N'Bake bjöd vi på två riktiga skitmål. Det var slarvigt men också fysiskt jobbigt att blott se en svag, studsande boll sväva mellan baklängesmål och säkerhet men tillslut, på något underligt sätt, leta sig in i nätmaskerna i fel mål.

Jens meddelade redan på fredag morgon att han kände att "kvällens förväntade kalasfylla skulle med all säkerhet göra honom obrukbar som målvakt på lördagsmatchen". Mycket riktigt. Jens var väldigt bakfull. I målet stod för dagen, Kommunens egen Maldini, Jeppe.


Jens, dagen innan match ca 21:40.
Med Jens vid sidan av planen försvann en stor del av Kommunens lagsjäl, kanske var det det som avgjorde matchen? Kanske var det för att vi missade 15 kvalificerade målchanser?
Vi började dock imponerande. Det såg lätt ut när Dan Faxe enkelt stötte in 1-0-målet efter en elegant passning från vår comebackande laggapten, Hallminho. Känslan i klubben var inte lättat, snarare något i stil med att "detta blir nog lite för enkelt". Shake'N'Bake, gjorde allt annat än imponerade, de slarvades i alla lagdelar och Kommunen slentrianskapade allt fler chanser som inte resulterade i mål. Vi slappnade av, det gick för lätt och detta skulle inte vara några problem.
Men SnB började använda ett oväntat vapen. De började kontra, vilt, snabbt och effektivt. Ofta med tre man på den övre planhalvan, satte de hög press mot Kommunens mål och skapade flera chanser. Även om 1-1-målet var turligt så var det logikst. SnB hade tagit över matchen och försvaret darrade. Trots att Jeppe gjorde en inte bara stabil, utan bländande insats i målet, räckte det inte idag. 1-1 blev såsmåningom 1-2. Det höll på att hända igen, överläge gick till underläge och matchen rann sagt ur våra händer. Under de sista tio minuterna handlade allt om Kommunen. Vi pressade som aldrig förr, hungern och viljan övergick till despiration och panik. Bollar slarvades bort, lägen missades, men vi visade, ännu en gång att vi lika gärna hade kunnat vinna matchen, att vi är att räkna med. Domaren blåste av och besvikelsen var påtaglig. I detta läge borde det kanske inte finnas något annat än att gå vidare. Men vi tar med oss mycket av matchen, spelet, inställningen och rörligheten. Med Samuelsson tillbaka i laget nästa vecka och med dessa positiva erfarenheter färskt i minne så vänder vi serien men stark optimism.
Nu har vi som sagt mött alla lag och det hela har resulterat i en vinst och fem förluster. Klubbledningen har haft möte och kommit överens om att målsättningen inför nästa halva av säsongen är glasklar och odiskutabel. Vi ska vinna varje match!
Kalmar Kommun - Shake'N'Bake 1-2
Målskytt: Dan Faxe
<<<Titta på sammandrag på Youtube>>>
Värt att notera:
Sebbe påstår att han leder assistligan. "Jag har väl gjort fyra assist, kanske" säger han och klubbledningen är tveksam. Dock råder det ingen tvivel om att Sebbe gjort årets näst snyggaste målpass.
Daniel Samuelsson is back! Nästa match är han åter i truppen efter två matchers frånvaro. Vi har längtat.
Dan Faxe har aldrig förlorat en match när han varit lagkapten.
Jens har inte förlorat någon match under 2009.
Klubbledningen planerar att sätta in Hallminho på topp för att få igång målskyttet i nästa macth mot SK Support.

Och nu till Kristers kolumn.
-Det var inte så att jag satte kaffet i halsen när jag hörde att Kommunen förlorade matchen. Näe, det gjorde jag inte. Sigge och jag drog ner på en prommenad och nu har jag samlat tankarna. Vad sa jag senast? Inget av mina förslag gick igenom och hur gick det? Åt skogen, som det alltid gör, som jag visste hela tiden. Visst han Jeppe i mål va bra, men Thörning är ännu bättre, han har blick för det här med fotboll, han kan styra ett försvar. Ni springer ju runt som yra höns där nere. Nej nej, ta in honom, han är som jag, en blanding mellan Annika Sörenstam och Dominik Hasek. Sebbe leder assistligan, inge snack, han är min son och hans passningar är smarta, men snälla killar, ta för faan vara på de fina passningarna i framtiden. Det är ju pinsamt. Skönt att Daniel är tillbaka, det är en riktig lindsdalare det. Lycka till på lördag. Även om ni det inte är någon idé. För jag vet att ni kommer förlora igen. Buenos diaz!

--------------

På lördag möter vi SK Support klockan 14.40. Vi ses där!

/Klubbledningen

Inga kommentarer: