tisdag 4 februari 2014

Hattrick av AIK-Henke

FOTBOLL Nils minns-krönikören Nils och anfallskompisen AIK-Henke hade lekstuga i Division 4A-fotbollen i söndags kväll klockan åtta svensk tid.

AIK-Henke gjorde tre mål och en assist, Nils ett mål och en assists. Den 25-årige Nils, som på senare profilerat sig i sin egna minnesspalt ”Nils minns.” gjorde sitt blott andra mål den här säsongen när hans Kalmar Kommun enkelt men utan avbytare slog Skogås United med 5-3. Han fastställde slutresultatet, medan AIK-Henke satte både 1-0, 3-1 och 4-2. Den sistnämnde har nu gjort hela elva mål den här säsongen och tangerat M.Bos ”omöjliga” målrekord från Kommunens första säsong, 2008-2009.

M.Bo själv var blek men passade fram till Nils och försvarsmogulen David G som traditionsenligt hade en målchans även den här matchen. Den här gången överraskade han och krutade in M.Bos läckra lobbhörna i nättaket, Gardells första mål den här säsongen.

Men det var AIK-Henke, 30 år, som låg bakom Kommunens välförtjänta vinst, med tre mål och inga målpass. Detta trots att Kommunen både saknade avbytare och ordinarie målvakt, Nils och M.Bo turades om att vakta kassen. AIK-Henke är nu uppe i den magiska siffran elva i antalet mål. En summa som många trodde skulle stänga historieböckerna för gott, men nu är rekordet tangerat efter anfallsspelarens första hattrick den här säsongen.
- Han är en kille som i framtiden kommer att vara med i målprotokollet varje vecka, sade Hallminho om AIK-Henke.
Men själv väljer Henke att istället lyfta fram sin kollega Nils:
- Han är så ung och spelar med en sådan pondus. Det är kul att jag i det här skedet av min karriär får spela tillsammans med honom.

Anfallsesset M.Bo hade, trots att hans rekord antagligen kommer slås redan nästa vecka, bara beröm att dela ut:
- Han spelade mycket bra, han var först på bollen och han var så stark att ingen lyckades ta bort honom. Nils kompletterade honom bra framför mål.

Nils tyckte att han och AIK-Henke borde ha gjort fler mål. Det vara bara oflyt att det inte blev fler mål, avsluten var distinkta. Särskilt de som kom i slutet på den första halvleken där Skogås Uniteds målvakt enbart släppte in två mål.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: