tisdag 25 februari 2014

Trots förlust mot RIBBA 1 klättrade Kommunen upp till serieledning

Fyra mål av M.Bo
FARSTA Nästjumbon RIBBA 1 ledde med hela 6-1 i halvtid. Kommunen lyckades aldrig komma i kapp men gick trots förlusten upp i serieledning. Det är hårdvaluta att inleda med 6-1 mot Kommunen i Farsta, att dessutom vinna mot två olika serieledare i rad är en bedrift. Det här är historien om RIBBA 1.

Att spelgeniet Johannes, klubbadress RIBBA 1, blev matchvinnare var ingen sensation.
Johannes som uppskattningsvis är 23 år gammal, gjorde verkligt snygga mål mot Kalmar Kommun i söndags. Som kronan på verket placerade han in matchens sista spark i Wetters högra kryss, en spektakulär frispark strax utanför straffområdet.  Kommunen bjöd på öppen gata i första halvlek och RIBBA 1 lekte sig igenom. Först i andra halvlek vaknade man till, M.Bo gjorde ett äkta hattrick, men blev utvisad och där rök hans och Kalmar Kommuns chanser till poäng.
Men sorgen byttes mot glädje när det visade sig att serieledaren Klappen förlorat sin match med hela 6-2. Kommunen leder åter serien.

Kommunen leder serien
- Jag förstod att vi skulle ha en bra chans när jag rullade ner på min pekskärm och såg att Klappen förlorade med fler insläppta mål än oss, minns David G tillbaka.
- Jag vet inte om det var smart av oss att förlora, men det var bra att Klappen förlorade, om man så säger. RIBBA måste blivit överraskade att det var så fritt fram i första halvlek.
- Men jag väntade mig ändå en tackling bakifrån. Nånting!  Men när den aldrig kom var det bara att rulla bollen vid vidare till M.Bo. Ja jag har många minnesbilder från matchen och det där var bara en i raden.
Det stora utropstecknet på planen var nyss nämnde spelgeni i RIBBA 1, men kommunens forna rekordman M.Bo var i storform. Ett mål i första halvlek följdes av ett äkta hattrick i andra. Fyra mål i en och samma match betyder nytt klubbrekord för Lindsdalssonen som berättar om sina ambivalenta känslor efter matchen.
- Vi torskar stort i första absolut, all ära till RIBBA 1, det ska de verkligen ha. Älskar deras blogg också, de skriver så sorglöst om sina matcher, det är verkligen genuint snälla texter, riktig feelgood-läsning. Han deras playmaker var extremt duktig på att täcka bollen, bra teknik även om jag vet att Hallminho inte var lika imponerad. Sen gör jag fyra mål, den är ovanlig. Aldrig skett förut. Deras försvar var faktiskt lite lankigt, men vi torskar, känns förjäkligt, men sen berättar David G på tuben att Klappen förlorade och att vi leder serien, då förbyttes sorgen och blev till ren glädje, berättar M.Bo efter matchen.

"Det rullar på"
Trots förlusten klev alltså Kommunen åter upp på första plats i serien. Klappen tappade poäng samtidigt som Kalmar putsade till siffrorna i andra halvlek och var på vippen att reducera.
"Det rullar på", skrev David G på sitt instagramkonto. Och precis det gör det för hans lag. Kalmar Kommun, serieledare, som tyvärr inte klarade att stå upp mot snabba, tekniska och bättre organiserade RIBBA 1.
- Det låter kanske kaxigt, men vi spelade så bra vi behövde, konstaterade RIBBAS målvakt helt riktigt.
Det har varit intensivt matchande sista tiden. Söndagkvällens "strejkomgång" var femte matchen av fem på lika många veckor. Något som syntes i spelet. Många trötta huvuden och ben.
Kommunen drog upp tempot först i inledningen av andra perioden, 6-5 som rask följd. Ett mål inslaget av Nils, mer känd från Nils minns-bloggen, efter rena mönsteranfallet.
Tyvärr blev Kommunens fyramålsskytt M.Bo utvisad och därefter rasade matchen åter i tempo, även om hemmalaget kom till avslut betydligt oftare än i första halvlek.

Uppehåll nästa vecka
Nästa vecka är det uppehåll, sedan är Kommunens skyttekung AIK-Henke tillbaka, något som välkomnas av Nils.
- M.Bo var bra. Hans mål snyggade till siffrorna och var inte förjäves, men AIK-Henke hade gjort skillnad idag, jag känner det. Sen var det en annan sak som verkligen var bra den här matchen var det domaren, solida domslut, jämn nivå och väldigt tydlig, säger Nils.
- Jag är glad för att Klappen vann, för vi var inte det bästa laget i söndags. Jag tänker på Wetter och det känns det förstås extra roligt att vi leder trots att han fick släppa in så mycket mål, sade mittfältsmotorn.

Ödmjuka RIBBA 1 hyllas av Kommunens lagkapten
Efter matchen kom RIBBA 1:s lagledare fram till Kommunens kapten Hallminho och bad om ursäkt för segern.
- De vann och det är de förstås väldigt nöjd med. Men spelmässigt gjorde de en dålig insats i andra halvlek. Han beklagade att vi tappat poäng i guldstriden, önskade oss lycka till och berömde några specifika passningar som jag gjort. Det var tur för oss att de inte fick betalt för alla sina målchanser.
Efter matchen har Kommunen återigen guldet i egna händer.
- Lyckas vi vinna nästa match mot Åsen har vi en bra chans. Då har vi till och med råd att förlora. Den matchen (mot Åsen reds anm.) har jag hela tiden ansett som vår svåraste. Jag hoppas bara att vi kan spela en bättre fotboll där, säger Sebbe.

- Nu leder vi serien trots usel första halvlek. Vi hade tur den här gången.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: