tisdag 1 oktober 2013

Misslyckande eller succé nu avgörs det

SVARTENGRENS För Kalmar Kommun finns det ett liv före den 6 juni i år och ett efter. Resultaten för genomförda matcher i Serie A har öppnat alla fönster till guld i ligan. Resultaten för icke genomförda matcher har stängt fönstret.
– Att åka till Kristineberg på fredag blir lite speciellt, säger 27-åringen Hallminho inför toppmötet mot SayWallah.

Kommunens kompromisslösa lagmaskin körde över Samlaget och fick hela Kristineberg att explodera.
Nu, en dryg vecka efter W.O.-förlusten mot Rissne , är serien ruggigt spännande. Kommunen kan inte förlora men riskerar ändå falla på eget grepp. Den inställda matchen ser ut att bli en vattendelare.
– Vi har fått ordning på laget, det är svårt att föreställa sig hur vi kunde förlora förut, den sjätte juni var sista gången och idag gjorde jag mål, säger Hammlinho och ser sig om i rummet där han blir intervjuad, rummet är nästan tomt.
– Hade du frågat mig för tre månader sedan hade jag tyckt att det varit jobbigt. Jag är lite blyg, men man vänjer sig snabbt. Att vara så bra som vi är nu är ju det jag alltid strävat efter.

Först: Skillnaden mellan att spela match och att lämna W.O. av misstag är enkel att beskriva. När Kommunen spelar finns det inga lag som kan få med sig tre poäng. När Kommunen förlorar så är det bara walk over som kan vara förklaringen. I Kristineberg i fredags stod Samlaget för motståndet, Kommunen spelade, Kommunen segrade.
– Vi vinner, sa de inför matchen.
– Vi vann, sa de efter matchen, och mycket, mycket fotbollsgodis bjöds det på mellan avspark och slutsignal.
Naturligtvis sammanbitna, nervösa och hoppfulla ansikte i de båda lägren präglade stämningen. Men Kommunen var vassare.
– Vi är unga, friska och tekniska, säger en anhängare som om inga bekymmer någonsin funnits på horisonten i Kalmar Kommun.
Men livsviktiga toppmötet mot Rissne blev W.O. och nu kämpar Klubbledningen för att få matchen spelad
– Nej, vi hatar Klubbledningen nu, de pissar på oss, men spelar vi vinner vi och vinner vi så ska jag förlåta dom, skrek en rasande AIK-Henke som gjorde sin starkaste insats på mycket länge.
Han dominerade helt enkelt planen tillsammans med Back-Kalles bror LDY, och får därför i denna text ärofyllt, för honom, kallas Kristinebergs alldeles egen Krister Nordin och just nu en av Kommunens formstarkaste högeryttrar. Han spelade oavbrutet mot Samlaget och skapade fler chanser än vad bloggens utsända team hann räkna.
Ja hela Kommunen spelade propagandafotboll, med många kryddor. Exempel: En hörna ska slås och precis när AIK-Henke träffar bollen så ropar han ”ispåsar!!”.
– Man får ta det med en nypa salt, snackade med honom efter matchen och det han menade var att hörnan skulle bli så het att den skulle behöva ispåsar för att kylas ned, AIK-Henke i ett nötskal, skrattar LDY som också gjorde två mål, varav ett på straff, i matchen.

Palacebollen – vattendelare nummer två
För första gången spelade Kommunen med sin officiella matchboll, Palacebollen. Kommunen gjorde tre mål med den och spelade 2-2 när en annan boll användes. Ändå uppstod vilt bråk mellan spelarna huruvida bollen är matchduglig eller inte.
– Den var magisk, menar Hallminho.
– Jag såg inte bollen, jag chansadsparkade när jag misstänkte att bollen var nära, den var helt osynlig, sa AIK-Henke.
Även motståndarna hade åsikter om Palacebollen.
– Bollen var inte bra.
En riktig vattendelare med andra ord. Om Palacebollen kommer användas igen på fredag det vet ingen, men Hallminho får sista ordet den här gången.

– Palacebollen är speciell.

/bloggredaktionen

1 kommentar:

Super Mario sa...

Hur kan man inte gilla palacebollen, den är ju sponsrad av Kalmars hetaste nattklubb!