torsdag 17 oktober 2013

”Vi mötte några lankor från länet”

RIKSBY Det här var inte det nya, spelande Kommunen som vi vant oss vid på sistone. Inte heller det gamla, ineffektiva.
Det var det nonchalanta Kommunen som tack vare rekordlågt tempo utan svårigheter åkte hem med en säker 3-0-seger mot Pappchester United.
-Jag kan inte tänka mig att BitSoccer bjuds på samma slapphet i säsongsavslutningen, säger tvåmålsskytten M.Bo efter matchen.

Mötet mot jumbon Pappchester United var ingen fotbollsuppvisning i paritet med Say Wallah-matchen eller krossen mot Samlaget. Viktiga Hallminho saknades, men även bröderna Lindhe, AIK-Henke och Wetterskog. Men det enda som kunde störa Kommunen denna afton var risken att de skulle bli helt uttråkade. Pappchester hade bollen nästan hela matchen, men den lämnade sällan deras egen backlinje.
- Det var gåfotboll, nästan som en övning i typ bredsidepassningar, det hände inget, sa Nils som passade på att gå på muggen mitt under andra halvlek trots att Kommunen inte hade några avbytare. Ingen på plan märkte något.
- Det var bara att passa på, det var för en gångs skull öppet där borta i omklädningsrummet, men man ska ta dörren längst bort, inte den i mitten. Visst såg det stängt ut, men det var faktiskt öppet, berättar han.

”Fönstret var stängt, men sen var det öppet”
Kommunen gjorde mål överraskande tidigt. AIK-Henkes ersättare på högern Seebbee prickade in bollen efter bara en minut efter snyggt samspel med M.Bo. Kort därefter dunkade Kommunens anfallsstjärna in 2-0 i nättaket och 3-0 studsade förbi Pappchesterkeepern efter ett friläge.
- Skönt att göra mål, hann inte ens kolla om fönstret var öppet, inte på första målet. Andra så såg det stängt ut, men när bollen studsat förbi målvakten var det plötsligt öppet igen, så då studsade den in i mål. Märkligt, säger M.Bo.

Lankor från länet
Pappchester gjorde sedan inga anspråk på att reducera eller komma ikapp. Matchen puttrade på och när bollen försvann från planen till inspark var det nästan ingen skillnad.
- De var lankor, tyvärr. Troligen riktiga lankor som åkt hit från nåt län i Mälardalens område, säger M.Bo.
Det finaste med matchen var - förutom Kommunens två första, vackra mål - att Johan Lund kom in i mitten av andra halvlek, direkt från Arlanda.

David G utvisad, skrek ”domarn”
I andra halvlek fick Kommunenback David G syna kortet från domaren. Matchbilden förändrades då marginellt.

- När jag fick kortet ropade jag ”domarn!” högt så som jag brukar, men fick ändå gå och sätta mig, säger David G som inte varit med i laget sedan vårsäsongen i princip.
Imorgon avgörs serien i Kristineberg.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: