torsdag 17 oktober 2013

Kalmar Kommun spelade ut serieledande Say Wallah

Kommunen är obesegrade med Palacebollen
KRISTINEBERG Kalmar Kommun gav serieledarna i Say Wallah en riktig lektion i hur fotboll ska spelas i  toppmötet häromveckan och vann med 4–0 efter stundtals mycket bra spel.
– Vi har aldrig gjort en bättre match, speciellt första halvlek men andra var ännu bättre, sade Kommunens förste målskytt Olle ”Lindhe d.y.” Lindhe.

Redan efter två minuter tog Kommunen ledningen genom LDY som drog i väg  ett lurigt långskott som Say Wallahs målvakt inte lyckades håll.
– Klart jag blev lite förvånad. Det var lite folk framför mig så det gällde att dra till hårt och få bollen på mål. Det var mitt första mål sedan förra matchen jag spelade så det kändes kul, sade LDY som för första gången bildade backpar med storebrorsan Back-Kalle.
Därefter ägde Kalmar matchen helt och hållet. AIK-Henke och Hallminho var prins respektive kung på mittfältet och fördelade bollarna på silverfat till sina medspelare gång efter annan. Precis som sina lagkamrater provade de också skottlyckan ett flertal gånger.
Kommunen skapade också mängder av chanser genom att spela sig genom Say wallahs försvarr. Att utdelningen stannade vid fyra mål ska Say Wallah vara tacksamt för. Två ramträffar för Kommunen och de missades också ett flertal feta chanser.
– Vårt djupledsspel var fantastiskt bra och då skapar vi också mycket. Bakåt tyckte jag också att vi hade bra koll på Say Wallah, sade Back-Kalle som lyckades rensa på mållinjen enda gången Say Wallah lyckade komma i närheten av en reducering.
Back-Kalle kunde efter uppvisningen med gott samvete byta ut sig själv i andra halvlek, övertaget förblev intakt.
– Jag väljer att tycka att Kalmar Kommun var väldigt bra i stället för att vi var väldigt dåliga. Vi hängde inte med i deras höga bolltempo. Det mest positiva var att vi bara förlorade tre poäng, sade Say Wallahs högerback efter sammandrabbningen.
Mycket förvånande är det att Kommunen inte leder Serie A efter uppvisningen. Hade laget genomfört och vunnit matchen mot Rissne Comebacken för några veckor sedan hade läget varit annorlunda. Chansen till guld lever vidare, men Kommunens öde ligger i andras händer.

– Tabellplaceringen nu är oväsentlig, vi pratar om det i laget. Det är i tabellplaceringen 18:e Oktober som är värd något, sade LDY.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: