fredag 14 juni 2013

Daniel Holmberg har varit på träningsläger i Nederländerna - gratisUTRECHT Kommunens anfallsstjärna och klackspecialist Daniel Holmberg  tog en time out från Kommunen och åkte på träningsläger i Nederländerna. Utan att betala. Äventyret startade 26/5 och det är oklart vem som står för kostnaden.

Daniel presenterar sig snabbt för Kommunbloggens utsända team och är redan på vägen till bussen när vi går genom stan. Han hälsar på flera personer, ”Dennis!” ropar han och vinkar. Smiter snabbt in i en butik för att köpa lite sportdryck och vid hållplatsen får han en rejäl dunk i ryggen av busschauffören. Och när han kliver på drar han igång. Pratar glatt med vår utsände reporter och även andra i bussen. Riktar sig än hit än dit.
– Vad händer, yo?
– Du kan ta min väska, min påse, allt!
– Du ska läsa din bok nu. Läs nu. Kan jag få den?
– We are friends.
– Jag gör en gambiansk knut här. Så där. Eller?
– Är det du som står i dag?
– Han kan dö för den där mackan.
– Känns det bra i kroppen?
Sen blir Daniel mera lugn. Tänker efter och släpper inte ögonkontakten när man pratar med honom. En fast säker blick. En iver finns där bakom som kommer fram i att han trummar på snusdosan. Men framförallt ett säkert intryck där han sitter intill mittgången.
Det säkra och trygga är något som Daniel behöver, menar Klubbledningen som därför skickade i väg honom på ett par veckors träningsläger i Nederländerna. Och menar att det kan vara en fördel att ta en paus från Kalmar Kommun och Serie A.
– Utrecht är en liten stad. I Stockholm försvinner man, här umgås man.
En förändring. Vilket Daniel själv vill att han ska genomgå.
– Jag har alltid varit duktig och lovande under min tid i Kommunen. Men inte fått ut det sista. Har undrat själv om det inte ska lossna snart. På slutet har jag stått och stampat. Därför åker jag på det här lägret. Så jag kan ta mig ur träsket, säger han.
Han återkommer flera gånger till det när vi pratar. Att det behövdes något nytt för att komma vidare. Vilket är något som många spelare som tar time-out mitt under säsongen tar upp. Men så glider samtalet in på musik. Vad han har i lurarna på bussresor.
– Jag raderade alla spellistor och började om på nytt. När jag kollade såg jag att jag hade en massa gammal skit, säger Holmberg.
Vi pratar om säsongsinledningen. Daniel har gjort två mål, vilket är klart godkänt på endast tre spelade matcher, men han har inte fått ut det han hoppats på.
– Vi kommer inte förändra vår spelidé, men måste vara klokare. Det är lätt att bli straffade i Serie A. Vi har en bra mix med unga talanger som kommer bli starka. EN RÄV!
Daniel pekar på den gyllenbruna djurkroppen som står elegant i hörnet av träningsanläggningen ett tjugotal meter från löparbanorna. Så visst kan naturen påverka. Daniel fortsätter.
– Det är en annan miljö i Utrecht. De är lite fega i Stockholm. Tålamodet och tiden att titta ordentligt på spelare finns inte där. Här förädlar vi spelare.
– I Stockholm åker man hem och tycker synd om sig själv när det går dåligt, här umgås man. Man behöver inte älska varann men tycka om varann.
Efter två veckors hårdträning har Daniel prickat in storformen lagom till kvällens drabbning mot Pappchester United.

– Jag strutar i om fönstret är öppet eller inte. Jag är i form och då kommer jag leverera, tiden i Nederländerna har varit avgörande för min comeback. Nu är jag redo.

/Bloggredaktionen i Nederländerna

Inga kommentarer: