tisdag 11 juni 2013

M.Bo förtvivlad när trögt Kommunnen föll – igen

M.Bo: fönstret
BALL BREAKERS/STADSHAGEN Fredagens möte mot Say Wallah blev ett fiasko för Kalmar Kommun – förlust hemma, 1–2. Nu har Kalmarklubben inte vunnit på tre matcher.

Kalmar Kommun hade återigen chansen att sno åt sig en topplacering i Serie A, motståndet var inte heller skräckinjagande.
Som väntat tryckte Kommunen på, men Say Wallah gjorde målen. Det började dock optimistiskt för de vinröda. Redan efter fem minuter skarvade M.Bo in 1-0 efter en finkänslig inspark av Nils. Trodde alla. Men domaren vinkade bort målet, felaktigt.
– Jag skarvar in Doktorns inspark elegant med bakhuvudet, och då börjar man undra varför de över huvud taget ska ha domare. Med alla tekniska hjälpmedel de har måste ju 99 procent av domsluten vara rätt, säger M.Bo som var den som styrde in det bollen i början av första halvlek.
Målet blev felaktigt bortdömt, domaren gjorde bedömningen att M.Bo inte touchade bollen, insparkar får som bekant inte gå rakt i mål.
– Till och med Fille, som satt på läktaren, hörde hur det rasslade till i bakhuvudet på mig, alla såg dessutom att bollbanan ändrades, jag är förkrossad, säger M.Bo i omklädningsrummet efter matchen. Hans ögon är röda av ilska.
Nu efterfrågar Kommunens lagledare Jens Jonasson, i ett gemensamt utspel med Klubbledningen, videobedömning.
– Det finns inte bara plats för det, det finns ett behov av det. Om du älskar fotboll vill du att rättvisa ska råda, sade Jonasson kort till Kommunens blogg.
Men redan i den tolfte minuten kom ändå Kommunens ledningsmål, efter ett anfall där Say Wallah-spelarna hela tiden kom för sent. Nils prickade läckert in 1-0 vid bortre stolpen. Kommunen hade bud på mer.
Say Wallah-försvaret såg tungfotat ut. Kalmar dominerade första halvlek men i andra tröt orken, i vanlig ordning. Say Wallah satte allt på ett kort, flyttade upp och lyckades få in de få chanser som laget skapade. Trots att Oscar, som utsågs till veckans kommunalarbetare, och David G var fullkomligt briljanta i det defensiva arbetet lyckades inte Kommunen hålla tätt. Say Wallah gjorde 2-1 och Kalmar lyckades inte återhämta sig.
Kommunen hade otur som inte lyckades vinna trots ett gäng fina chanser. För tredje matchen i rad missade laget den välförtjänta trepoängaren
En rödgråten och förkrossad M.Bo hade ingen förklaring till misslyckandet i matchen.
– Jag kan ju så mycket bättre än det här.
M.Bo nickade läckert in 1-0 i sjätte minuten, men målet dömdes felaktigt bort.
Sen var det tvärstopp.
Han hade inte alls drivet i ansatsen in mot mål, som vi stundtals blivit bortskämda med genom åren. Han hade tre likartade missar, slutade mållös och orkade inte analysera direkt efter matchen.
– Finns inget att analysera. Det var bara skit. Inget stämde. Det fanns inget. Uppvärmningen gick bra, men redan efter det bortdömda målet märkte jag att det inte stämde. När fönstret är öppet så är det öppet, men nu var det som om någon stängde det igen.
Hur menar du?
– När jag gör mål brukar jag tänka att det öppnas ett fönster. Eller så här, när fönstret öppnas, då kan jag göra mål. Fönstret öppnas inte varje match, det kan dröja tre-fyra matcher utan att fönstret är öppet. Men när det är det, då gör jag mål. Nu hände det igen, fönstret var plötsligt öppet och jag kunde göra mål, men domaren dömde bort det. Nu känns det lite som om det kommer dröja till efter sommaren innan fönstret öppnas igen, det känns trist, förklarar M.Bo, förkrossad.
Finns det något som kan göra att du får hoppet tillbaka?