måndag 29 juli 2013

Kommunen avslöjar: Sebbes valplycka

HÄGERSTEN Sebbe har fått tillökning i familjen - i form av ett svartfärgad, hårigt djur.
Det är en hund, som går under namnet Ninjo, som står för tillskottet, lagom till sommarlovet hämtades den från sin förra ägare.

Det råder visserligen inte babyboom i Telefonplan, men väl har de fått nytillskott av en liten lurvig byracka med svart päls, en blandning av labrador och stor pudel. Kommunens blogg kan som första publikation visa bilder på valpen, som är tagna i Sebbe och Åsas telefonplanska lägenhet i Hägersten, utanför Stockholm. Vi blir väl mottagna och får dessutom en rundtur i lägenheten.

Perfekt sommarlovstajming
Fors/Linde skaffade hunden Ninjo redan när han var fyra månader gammal och i dag är han en kär familjemedlem.
Ninjo köptes för en rimlig summa lagom till sommarlovet, vilket gör att den nu hunnit bli en kär attraktion för hela familjen – i synnerhet för barnet. Det är dock ännu inte klart om familjen kommer behålla Ninjo.

Det är bara ett år sedan du flyttade in och redan nu skaffar du alltså en hund – blir du inte trött på allt?

– Nej, det är bara roligt, jag gillar ju att inreda och fixa i ordning. Och när jag hittade den här lägenheten var den så full av pryttlar och pinaler! För mig var det tvärtom bara bra, alla andra lägenheter i den här storleken låg på Östermalm och var helrenoverade med infällda spottar och dyra kök. Då föredrar jag att börja om från början och välja stil själv.

Lägenheten som är samlad på ett och samma plan med en vacker stentrappa vid ingången som är ljus, men inte bländvit. Sebbe säger att han tröttnat lite på det ständigt vita i inredningssammanhang, så även om väggarna är vita har han valt neutrala, lite dova färger i kakel, skåpluckor och inte minst det handslagna tegelgolvet på ovanvåningen, för att ge inredningen lite mer värme.

– Precis som med mitt band har jag alltid haft som mål att hitta det enkla och det rena som håller över tid, det får aldrig bli kantigt och osensuellt. Jag kommer från en bakgrund med två sidor, å ena sidan föddes jag i Smedby, å andra sidan växte jag upp i Lindsdal som ligger en sju-åtta kilometer därifrån. Mina värderingar är lindsdalska, jag gillar rak och tydlig kommunikation och kan bli helt utmattad av storstadsdramatiken. Å andra sidan älskar jag den stockholmska passionen. De strider för sin sak, pratar om allt möjligt mellan himmel och jord och håller inte alltid med – det gillar jag. Och så Lindsdal och Kalmar, som är något helt annat, med sina starka, negativa värderingar och sin pessimistiska syn på livet. Allt tar mycket längre tid där för man sköter inte affärer över telefon utan man ska träffas öga mot öga och ta i hand.

Sebbe brinner för arkitektur och design och beskriver sin egen inredningsstil som modern men med hantverksmässiga och etniska inslag och alltid med rejäla, naturliga material. Enkel design kräver god kvalitet – ett tänk som Sebbe applicerat på både sina sitt val av hund och sina hem.


– Jag gillar också när det känns lite sydländskt. Min mamma bor i Framsta nu och bodde dessförinnan i Lindsdal, så jag har nog fått lite av hennes mentalitet. Under vintern har jag gärna citronträd hemma så att jag kan låtsas att det är varmt. Visst, jag tar fram lite fårskinn till sofforna och eldar gärna i den öppna spisen, men jag vill helst inte att det ska kännas vintrigt.

Inga kommentarer: