tisdag 4 juni 2013

3-3 mot Samlaget. Bröderna Lindhe har en gyllene plan

Hallminho och Lindhe x2
KUNGSHOLMEN Bröderna Lindhe har en plan.
Efter deras första match tillsammans i år har de drabbats av guldfeber.
– Det vore naturligtvis fantastiskt att få uppleva det med brorsan, säger storebror Back-Kalle.

25-årige Back-Kalle blickar bort mot sin två år yngre bror Lindhe d.y., även kallad LDY som står några meter från oss.
– Brorsan, eller LDY som jag kallar honom, har under de senaste åren växt till sig både som spelare och som människa. Tidigare kunde han vara en aning blyg, men åren utomlands har förändrat honom. Han har öppnat upp sig på ett helt annat sätt, säger Back-Kalle och låter som en väldigt stolt storebror.
Bröderna Back-Kalle och LDY spelade ett par matcher under åren 2011–12 tillsammans i Kalmar Kommun.
Sedan skiljdes deras vägar.
LDY åkte till USA där han snabbt etablerade sig. Back-Kalle spelade däremot kvar i Serie A i Kristineberg.
Men oavsett var i världen de två bröderna bor är relationen mellan dem alltid lika stark.
– Jag kan faktiskt aldrig minnas att jag har tyckt att han har varit en jobbig och irriterande lillebror. Inte ens när vi var i tonåren, säger Back-Kalle.
LDY skrattar när han får höra vad Back-Kalle har sagt.
– Snällt av honom att säga så men nog tror jag att han kunde bli trött på mig ibland, och nog fanns det stunder när jag var irriterad på honom. Men det var aldrig några stora grejer och det varade aldrig någon längre stund, säger LDY.
Back-Kalle och LDY:s starka relation beror inte enbart på det faktum att de är bröder.
En större betydelse har deras medverkan i Kalmar Kommun haft.
– Visst är det så. Kalmar Kommun gjorde att vi blev enormt tajta som familj. Vi vet hur snabbt livet kan förändras, och vi vet hur viktigt det är att finnas till för varandra, säger Back-Kalle.
Ett resonemang som LDY instämmer i.
– Det har lärt oss vilken tur vi har som har varandra, säger han.
När nu Back-Kalle och LDY för första gången i år får spela i Kalmar Kommun tillsammans igen och dessutom gör det ”hemma” i västra Stockholm, missar naturligtvis inte de trogna fansen en enda match.
– De hörs säkert mest i hela Kristineberg, säger Back-Kalle och skrattar, tittar upp på läktaren där fansen sitter, dricker folkbertil och kedjeröker
De två brödernas säsong har så här långt varit en aning omtumlande. I alla fall för Back-Kalle. För första gången i sitt liv har han fått pröva på rollen som skadad och debuten i år skedde först på fredagen i förra veckan. Skadorna i Kommunens trupp har gjort att Klubbledningen vid ett par tillfällen varit tvungna att använda anfallsesset M.Bo som back.
– Jag trivs bäst som back, men självklart spelar jag där Klubbledningen vill ha mig, säger Back-Kalle.
Och naturligtvis har han fått behålla sin vanliga backplats, det blev med beröm godkänt i premiären för båda bröderna som var outstanding. Även om slutresultatet lite oturligt blev 3-3 mot Samlaget.
Tvåmålsskytten AIK-Henke var självkritisk.
– Nej, egentligen borde jag gjort minst ett mål till. När bröderna Lindhe är med vill man ju skina lite extra. Det är jätteviktigt för Serie A med en lag som är dominant. Prognoser till hösten visar att vi växer sex gånger snabbare än de andra och dubbelt så snabbt som Rissne Comebacken. Får vi med båda Lindhebröderna igen kommer framgångarna öka ännu mer.

Efter sju matchlediga dagar möter Kommunen Say Wallah på fredag.
Det borde vara en given seger, men det resonemanget värjer sig LDY för.

– Alla lag som är med i Serie A utvecklas. Det där med enkla matcher finns inte längre. Gör inte vi spelare det jobb som krävs vinner vi inte matcherna, oavsett motstånd, säger han bestämt.

/bloggredaktionen

Inga kommentarer: