fredag 7 juni 2013

Lindhebrödernas plan kan vara bara luft

STOCKHOLMS SKÄRGÅRD Bröderna Lindhes plan för hur kommunen ska nå sitt första guld i Serie A kan vara bara luft. Teoretiska värderingar kan visa sig helt felaktiga när matcherna spelas i praktiken. Den varningen utfärdar lagledaren Jonasson och Klubbledningen i ett gemensamt utspel.

Oregelbundet deltagande från Lindheklanen kan skapa svarta hål i Kalmar Kommuns poängberäkningarna och den förväntade sluttabellen. Jens Jonasson, lagledare i Kalmar Kommun, menar att risken kan vara betydande i många fall. Kalmar Kommuns nya plan som bröderna Lindhe utfärdade i samband med förra matchen kan vara i farozonen menar han.
Han liknar det med haveriet i Tesssinparken för något år sedan, då laget började säsongen utmärkt men tappade mycket poäng på hösten på grund av de teoretiska värderingar som visade sig helt felaktiga när serien vände.
– Det var bara toppen på ett isberg som hade kommit fram. Hålen i poängräkningarna är betydligt större på många andra håll utanför det här seriespelet, varnar han.
Han tror att det kan vara många trepoängare som ligger i riskzonen och efterlyser ett tydligare regelverk för när bröderna skall delta i matcherna.
Back-Kalle, som tillsammans med sin bror ligger bakom ”planen för guld till Kommunen 2013”, vill inte uttala sig eftersom han befinner sig i Stockholms skärgård. Det är oklart när han kommer tillbaka. Efter lite påtryckningar från bloggredaktionen ger han svar på tal, även om han svävar på målet, minst sagt.

– Kurvan ser ok ut och ska vara tillförlitlig. I enlighet med vår branschkod bör en samordnare av den här typen av visioner och poängberäkningar, under normala förhållanden, kontinuerligt ställa poängbehovet mot de matcher som vi har råd att tappa poäng i, säger han.

Ikväll spelar Kalmar Kommun mot Say Wallah 20:30. Bröderna Lindhe kommer inte finnas med på planen.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: