torsdag 23 maj 2013

Buskul på träningsläger i Hamptons för Kommunens spetsgruppHAMPTONS Det är mest för att det är så roligt, men också förstås för att man får pröva nya saker och lära sig en massa. Back-Kalle, Fille samt trogna supporten och eldsjälen Alexander Lind, även kallad Allin, på Kommunens nya ”sena försäsongssatsning”, gillar sommarlägret i USA.

Det är första träningen efter att säsongen drog igång och på en öppen äng i Hamptons, New York tränar spetsgruppen, 25-åringarna. Redskap dras fram och luftgolv blåses upp. Nu blir det träning två gånger i veckan, och en del matcher för den som vill. Stämningen är god på ängen.
Och veckan efter lägret kommer allesammans vara redo för sina egna riktiga säsongspremiärer i Kommunttröjan.

Back-Kalle, 25 år, Filip Dalarn 25 och Allin, 27 år, har alla varit på lägret i Hamptons.
– Det är jättekul, säger alla med en mun.
– Man lär sig jättemycket och får en massa nya kompisar, säger Filip, som är en genuin peoples person.
– Vi får prova på en massa redskap som inte finns i Sverige, säger Back-Kalle. Och så är det ofta samma ledare år från år som följer samma grupp.

Eftersom det är första gången Kommunen håller i träningsläger utomlands har ingen av killarna varit här förut men de tycker det är bra att få koll på hur man ligger till jämfört med andra. Ingen av dem har varit på vanligt kollo heller, men det kan de nu också tänka sig.

Kommunens träningsläger i Hamptons är fem dagar långt och det kostar strax under 22 000 kronor. Det finns en handfull platser och det är ofta fullt, det är träningspass 45 minuter fyra gånger per dag, och deltagarna tillhör oftast kategorin ”unga vuxna”. Varje dag är det en valfri aktivitet – eller också kan man bara ligga på badstranden.

– Lägret ger jättemycket, dels är det ofta tävlingsledare som leder träningarna och det finns även en massa redskap att prova på. Efter lägerveckan är det faktiskt många som längtar till Kommunens riktiga matcher, säger Filip som visar upp lite ny tricks han lärt sig. Han tycker också det är viktigt att gruppen svetsas samman och framför allt att många lär sig mycket nytt.
– Javisst, vi lär oss mycket men mest är det bara kul. Roligast är att busa med Back-Kalle, säger Filip Dalarn.

Back-Kalles begår efterlängtad comeback i Kommunen 31/5. När klockan slår 20:30 är han åter på planen.
– Jag har ingen lång startsträcka, jag vet vad jag kan. Har skjutit på min säsongsdebut av dramaturgiska skäl, säger Back-Kalle som även dragits med skador den senaste tiden.


/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: