måndag 20 maj 2013

Kommunen leder Serie A: - Man vill va bra i alla matcherSURBRUNNSGATAN Kalmar Kommun saknade inte bara Back-Kalle, Hallminho, Nils, Fille Dalarn, David G, Erik W och Gym-Niclas mot Ortens Favoriter.
Man saknade också en motståndare som kunde utnyttja detta.

Som i sin tur stod maktlösa mot Kommunen självkritiske tvåmålsskytt Daniel Holmberg.
- Jag har aldrig spelat sämre, det här liknade fotboll, men bara i korta, korta ögonblick, säger matchhjälten efter 3-1-sergern.
Holmberg gjorde sammanlagt två mål under fjolårets säsong. På fredag kväll tangerade han sitt målrekord, men svarade, liksom Kommunen i övrigt, för en sällsynt blek insats mot Ortens Favoriter. Kommunen manövrerade ändå enkelt ut sina motståndare som bjöd på ett ruskigt ineffektivt spel på Kristinebergs IP.

- Kalmar är ingen önskemotståndare, vi har problem varje gång, säger Ortens Favoriters målvakt, som var mycket missnöjd med defensiven.

- Försvarsspelet var otroligt dåligt.

Efter ett sällan skådat sjabbel från OF:s målvakt knyckte Mål-Pål till sig bollen och satte  1-0, utan vare sig en kroppsfint eller ett välplacerat skott, rullade han enkelt in bollen vid vänstra stolpen. Ur misstänkt offsideläge, spelade Sebbe sedan fram en boll som så småningom nådde Daniel Holmberg, som satte 2-0 till gästerna.

Då hade en halvtimme gått av matchen. Och Kommunen hade bränt flera lägen. För hemmalaget skapades inga chanser alls. Nyrekryterade målvakten Saie behövde aldrig gripa in, men visade sin klass genom utsökta insparkar och tydlig kommunikation med backlinjen, som uppträdde tafatt delvis. Tillförordnade backparet Seb-Back och M.Bo pratade inte med varandra. Lika illa var det i den andra halvlek.

Överraskande nog gjorde Ortens Favoriter 1-2  efter en svag insats från Seb-Back.
- De vände inte in och ut på oss direkt, men jag missade där. Man måste ligga tajtare på dem, säger Seb-Back.

När Daniel kort efter reduceringen gjorde 3-1 var saken klar. Kommunens insats på Kristineberg liknade inget annat, den var svag. Mycket svag. Men inledningen på säsongen, med två segrar och klar serieledning, är den bästa på många år. Liksom laget brukar avsluta säsongerna, med idel vinster, har de nu inlett 2013 med stort självförtroende och med effektivitet framåt. Kalmar Kommun har inte varit i toppen av sin serie sedan 2011.

På fredag möter Kommunen Rissne Comebacken, en match som Daniel borde se fram emot.

- Det spelar ingen roll vilka vi möter. Det har gått bra för mig målmässigt den här säsongen, men visst, man vill va bra också, helst i alla matcher, säger Holmberg.

I övrigt rätade varken AIK-Henke eller Oscar O ut några frågetecken i tomrummet efter Nils och Hallminho. AIK-Henke levde inte upp till målgarantin han lämnat hos Klubbledningen, och Oscar O var farligt nära ett få ett kort efter en anonym, men mycket ful eftersläng.

Förlusten innebär en fortsatt pekär placering för Ortens Favoriter medan Kalmar snodde åt sig serieledningen. Smolk i Kommunens glädjebägare var att man trots segern spelade en fotboll som knappast imponerat på stjärnskottet i mål, Saie, och därmed lär han inte vilja stå i laget igen. Hur allvarlig situationen är visste man inte på söndagskvällen.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: