torsdag 2 maj 2013

Fille D känner sig kränkt av Henjik Teljfosh: Kommunen spelar i högsta serien igen


MOODGALLERIAN Kommunens mittfältsmotor Filip Dalarn känner sig kränkt av Korpens ordförande Henjik Teljfosh. Nu överväger han att stämma Teljfosh för förtal. Men jurister Kommunens blogg har talat med, advokater och tryckfrihetsexpert, ger inte Dalarn stora chanser i en rättsprocess.

Henjik Teljfosh har vid upprepade tillfällen placerat Kalmar Kommun i de högre serierna i både inomhus och utomhuskorpen. Nu i höstas hamnade laget sist i tabellen och Filip var allt som oftast helt slut redan i halvtid. Trots detta har Kalmar Kommun placerats i den svåra serie A i Kristineberg. Något som Fille väljer att kalla ”psykotiskt”. Nu har han fått nog av de, enligt honom, grova felprioriteringar från korpens ordförande Henjik Teljfosh och går idag ut i medierna och hotar med att stämma Telfors för förtal.
- Det kan inte uppfattas som annat än ett kränkande uttryck att bli placerad i en så hög serie, förra året fanns det inga givna segrar för oss, vi kämpade för varje pinne, men nu är vi åter i serie A. Jag skulle inte gå så långt som att kalla honom psykopat, men jag tror nog att han är det, psykopat. Men det är nog snarare ett skällsord, säger Filip, som rasar över beskedet.
Att klassa någon som psykopat tar tid, och bara den grundläggande undersökningen tar två dagar.
- En psykopat är en person som saknar förmåga till empati och som har en stark dragning till antisocialiteter och kriminalitet, säger Jens Fust, Kommunens egen psykologiexpert, student vid Karolinska Institutet.
Ingen vanlig Svensson med andra ord.
Men även om Fille använt ordet psykopat, eller psykopatisk beteende, om Teljfosh beslut räcker inte det för att det ska bli någon ändring på beslutet, serien börjar imorgon.
- Jag är övertygad om att Kommunens uppflyttning trots att de faktiskt ramlade ur serien är straffritt, säger en juridikexpert, som vill vara anonym, till Kommunens blogg.
- För att någon ska bli dömd för förtal krävs det att någon lämnat en nedsättande uppgift, inte bara att placera ett korplag i en för hög serie.
Att kalla någons beteende för psykopatiskt klassas, enligt säkra källor, som ett värdeomdöme så inte heller Teljfosh kan anmäla Filip och räkna med en fällande dom i en rättslig process.
- Jag är kränkt, gormar Filip och lägger ifrån sig luren med ett brak utan att lägga på.

Fotnot: Det tutar fortfarande upptaget när Kommunens blogg ringer upp en halvtimme senare.


/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: