fredag 10 maj 2013

Våldsam promenadseger mot GoExcellent i premiären

Nils, målvakt för dagen, får det höga betyget fem nedlagda Nitty Gritty-butiker av fem möjliga efter att ha nollat GoExcellent i premiären
NYA HORNSTULL Det blev en enkel men våldsam premiärseger för Kommunen i Serie A när GoExcellent krossades med 3-0. Stämningen på planen var tryckt, två röda kort och en varning delades ut.


Läktarna gapade tomma på Kristinebergs IP i Kristineberg, men den fåtaliga publiken bjöds bitvis på riktigt bra och underhållande spel från Kommunens sida. Det var fina kombinationer och, inte minst, strålande soloprestationer. Heta nyförvärvet Gym-Niclas genombrott fram till 1–0 var en fotbollsuppvisning i den högre skolan. Tätt intill planen stod mannen som upptäckte honom, Back-Kalle och smålog.
- Nu när jag varit skadad har jag bland annat rekryterat Niclas, det började ju bra, mål direkt, han tränar ju på gym och så, säger Back-Kalle.
M.Bo och, AIK-Henkes värvning, Johan från Trollhättan, samarbetade dessutom fram varandra till varsitt mål, inga minnesvärda prestationer, snarare av typen Petter Hansson-mål. 3-0 i premiären var övertygande.
Ett viktigt besked för Klubbledningen var att alla nyförvärven gjorde mål. Gym-Niclas och Johan svarade för varsin fullträffar och övertygade starkt. Att Kommunens toppforward M.Bo, trots en rejäl portion missar, kom igång med målskyttet var nog så viktigt.
Kommunens målvakt Wetterik vilade pga egendomliga fantomsmärtor, men ska vara spelklar under nästa vecka.
– Jag mår bra, det är en ren försiktighetsåtgärd, sade han till Kommunens blogg.
I Wetteriks ställe spelade Nils ”Dr Dahlis” Dahlberg som sattes på svåra prov. Han tvingades till flertalet avancerade parader, var starkt iblandad i uppspelen och fick till några osannolika Buster-räddningar. Nils var planens bäste och tilldelades det höga betyget fem nedlagda Nitty Gritty-butiker av fem möjliga.
Det var Kommunens match från början till slut, och utklassningssiffrorna var egentligen i underkant.

Fotbollsprofil erkänner örfil
GoExcellent tveklöst skickligaste spelare hamnade i andra halvlek i bråk med Kommunens anfallsess, Mål-Pål. Efter en ful tackling på mittplan lackade Mål-Pål ur och hamnade i bråk med GoExcellentförsvararen som riktade en så kallad dansk skalle och gav Kommunlegenden en örfil. Tumult uppstod.
- Han uppfattar att han blev provocerad. Tråkigt att en så duktig spelare ballar ur fullständigt, han borde skämmas, säger M.Bo om GoExcellents försvarare.
Både han och Mål-Pål fick varsitt rött kort av domaren, som gjorde en mycket svag insats.
- Det var ingen ordning alls på planen, han riktar en skalle, hur träffen var vet jag ej och ger sen Mål-Pål en örfil, jag har aldrig sett något liknande i korpsammanhang. Domaren var obeslutsam, dålig. Att dessutom ge vår spelare rött kort var omotiverat, fortsätter M.Bo.

Premiärsegerns eftersmak - god
– Det kändes lite som finalfotboll fast vi precis börjat, alla spelade bra, jag menar det verkligen, det är det vi kommer ta med oss från premiären, inte bråket. Vilket bråk?, säger Hallminho retoriskt till bloggredaktionen.
En stund senare hör han av sig via text.
- I intervjun frågade ni om nåt bråk, det enda jag minns är att vi vann och att Nils var bäst.
Nils Dahlberg räddade 30 skott för Kommunen, som aldrig låg under.
– Det är verkligen viktigt att de nya killarna känner sig bekväma så fort som möjligt. När de spelar som de gjorde i kväll är det mycket enklare att anpassa sig. Det är fantastiskt att se alla killar jobba så hårt för att komma in i det nya systemet och vinna matcher direkt, säger Dahlberg efter matchen.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: