tisdag 10 januari 2012

Ya'll cats know we always play 2 win!


NYTT ÅR Med Division 5 A:s kanske starkaste trupp och växande ambitioner reser sig Kommunen nu ur krisen. Det är ett styrkebesked som öppnar för fortsatta framgångar, ya’ll cats know we always play to win, skriver Klubbledningen och pekar ut fyra centrala områden:De fria rollerna i inomhusfotbollen bygger på vår förmåga att hålla ihop. Det hämtar sin kraft i förvissningen om att vi är trygga i våra positioner och med varandra. Krisen i spelartruppen i början av säsongen höll på att förstöra vår öppenhet, inskränka vårt korplag, Klubbledningen började tvivla på framtiden. Men nu spelar vi igen. Och vi spelar för att vinna. Ya’ll cats know we always play 2 win. Söderport ska få sina fiskar varma under 2012. Med nuvarande situation tydliggör vi att just detta är avsikten. En Kommun i kris? Det kommer vi aldrig att acceptera.
Nu påminns vi om betydelsen av det förebyggande arbetet. Vi ser också vikten av ett starkt samarbete. Så fortsätter vi att motarbeta dem som hotar vår trygghet.
Nu går Kommunen in i ett nytt år. Vi har bättre än de flesta stått emot den kris som för andra innebär fortsatt svåra prövningar. I denna prestation äger alla i vårt lag en del - alla de människor som gjort uppoffringar, arbetsinsatser eller på annat sätt bidragit till att vårt lag i dag står starkt.
Den förbättrade situationen gör sig nu påmind på allt fler håll. Under hösten har vi sett återväxten i truppen ta fart och ekonomin förstärkas. Efter en orolig tid trängs nu också ­målvaktsfrågan tillbaka. Det talas om comeback av den store, den gode. Här måste jag erkänna att jag darrar en smula av iver och glädje när mina fingrar ska börja stava hans namn på tangentbordet. Wetterskog. Är. Tillbaka. Nytillskotten i truppen bestående av unga, friska krafter från Växjö som för bara något år sedan beskrevs som närmast utdömda. 2012 har med detta alla möjligheter att bli ett år då vi får nya möjligheter till priser och titlar. Det skapar delaktighet och sammanhållning i föreningen. Något som också möjliggör för oss att bättre rusta oss för framtidens utmaningar.
2011 gick också Kalmar Kommun upp på prispallen för andra året i rad, en vana som ser ut att bli vår färdriktning under kommande år. Silvret 2011 blev en seger för den vackra fotbollens utövare. För Lagerbäcks idéer om att en stark defensiv -kanske inte nödvändigtvis bygger en stark offensiv men - så småningom, till sist, resulterar i att vi gör ett mål och avgör matchen. En tydlig bekräftelse på att Kommunen ska vara ett lag som kännetecknas av arbete, trygghet och ansvarstagande. En idé som utgår från spelarna och ser domaren och regelbokens gränser. Det är ­utifrån detta vi ska fortsätta bygget av Kommunen.
Vi har en stark grund att bygga på. Med Division 5A:s kanske starkaste trupp, växande självförtroende och en solid målvakt reser sig Kommunen nu ur krisen. Det är ett styrkebesked som öppnar för fortsatta titlar under kommande år. Fyra områden vill jag i denna pamflett peka ut som centrala.
För det första ska vi förstärka försvarsspelet. Fler insatser ska göras för att fler ska kunna få ha med ett defensivt tänkande i sitt spel. När matchbilden tillåter ska vi ta nästa steg i anfallsspelet. Om resultaten förstärks öppnas även för en halvering av hjälpen till Wetterskog. Tillsammans är det två viktiga taktiska drag för anfall och målproduktion, för att försvarsspelet ska löna sig och målen bli fler.
För det andra ska vi göra 2012 till ett succéår för vårt hanterande av fasta situationer. Kommunen har inte råd att se Wetter släppa in mål på fasta situationer. Vårt mål är full uppvaktning och man-mot-man-markering vid hörnor och insparkar. Därför måste vi nu också se dem som oavsett position kan vara ett reellt hot mot vår nolltolerans i eget straffområde.
För det tredje stärker vi nästa år anfallarnas kreativa utrymme, med nygammal erfarenhet i Kommunens genom tiderna meste målskytt, Martin boll, som gör comeback i det offensiva straffområdet. Det blir den andra comebacken i ordningen Kommunen får se och är ett viktigt steg för våra nya, snabba, anfallsspelare, som får en targetplayer och en förebild de kan anförtro sig till. Därmed tar vi också ­ytterligare ett steg för att göra Kommunen till ett lag där det ska löna sig att både arbeta hårt med löpningar men även stå och fiska efter slumpbollar på topp.
För det fjärde ska vi fortsätta ta ansvar för spelet på mittplanen. Det är lätt att glömma, men då andra lag nu tvingas till långbollar och kontringsspel kan vi investera i sidled. Vi har råd med spel på planens mitt. Vikten av att slå vakt om våra mittpositioner kan inte nog betonas. I höstas var oron och osäkerheten om utvecklingen på mittfältet stort. Vi vet att det kommer att krävas fortsatta justeringar av taktiken under 2012. I det arbetet ska Klubbledningen utgöra både en konstruktiv röst och ett gott exempel.
Kalmar Kommun gör rätt i att möta framtiden med en ambitiös lagerbäcksk fotboll, för en nollvision i försvarsspelet och snål målproduktion. Detta samtidigt som vi tar ansvar för mittfältet och för logistikdelen. Vi ska visa att vi lärt något av 2011. Det är så vi nästa år fortsätter arbetet för ett bättre förening. Ett lag som håller samman, utvecklas och låter titlarna tala. Vi skriver 2012. Det är vår tur nu! Söderport ska falla - Ya’ll cats know we always play 2 win!
/Klubbledningen

Inga kommentarer: