tisdag 14 juni 2011

"En perfekt avslutning"

Glad sommar, Wetter.

Superskåningen får fira som vinnare mot förra årets serieledare – och med ett snitt på låga 1,16 insläppta mål per match.

- En perfekt avslutning på första halvan av säsongen, säger Filip Ainouz.

Martin boll var tillbaka i anfallet men var inte särskilt hårt uppvaktad av Absinths försvarsspelare och tilläts glänsa alltför mycket.

Lindsdalaren hade stor del i Kommunen viktiga 1-0-mål i början av den första halvleken.

När sedan Hallmer satte 2-0-målet i andra halvleken säkrades Kommunens andra raka seger i slaget om titeln i Division 10A.

Jens ”Jensa” Kirketerp var jublande glad efteråt och gjorde high-five med skadade Filip Dalarn som observerade matchen från sidlinjen pga sin stukade fot.

- Jag är väldigt nöjd med den här vinsten innan sommaruppehållet. Det är en perfekt avslutning på den första delen av säsongen och vi måste spela den andra delen på samma sätt, säger Dalarn till Kommunens blogg.

"Mer självförtroende"

- Det var inte lätt att vinna mot ett lag som FC Absinth men vi gjorde det, och det ger oss ännu mer självförtroende, säger Sebbe Fors till hemsidan.

Absinth har aldrig tidigare förlorat mot Kalmar Kommun men igår jämnades siffrorna ut.

På nya planen i Mälarhöjden har ingenting fungerat för FC Absinth.

Kommunen ligger före med fyra poäng - och är på god väg att äta upp avståndet till topplagen.

- Vi spelar bättre och bättre. För att vara bäst måste du visa det på planen och vi kommer göra vårt bästa. Vi får se vilka som står som vinnare till slut , säger Fors.

”Ska analysera”

Därför stod sig Gustav Hallmer 2-0 i femtonde minuten hela matchen.

Efteråt var FC Absinthspelarna nedstämda.

– Vi känner av vår fenomenala toppforwards frånvaro, men i kväll borde vi ha presterat bättre. Nu ska vi analysera vad som gick fel, sa någon.

Det tog bara ett par omgångar i årets serie innan frågeställningen ”Vart tog han vägen?” myntades. Absinth ansågs av kritikerna vara för beroende av sin ostoppbare anfallare.

”Ligger illa till”

När hela Sveriges mest lästa korpblogg, Kalmar Kommuns, i går kväll gjorde en runtringning undrade drygt 80 procent av lagen som mötte Absinth förra året ”Vart tog han vägen?”.

Om Absinth inte vinner nästa måndag finns det risk att laget blir avhängt i tabellen. Med andra ord är deras frånvarande anfallsgigant orsaken till Absinths förfall.

– Han var omöjlig att stoppa, jag tror han gjorde fem mål mot oss i förra matchen. Han ser inte mycket ut för världen, är lite smårund, men jag drömmer mardrömmar om honom. Ofta, säger Kommunens målvakt i en kommentar.

– Mer vill jag inte säga, fortsätter han.

Men Absinth målar inte fan på väggen.

– Vi får se vad Stockholm Guardians hittar på på måndag (nästa vecka), säger en annan av dem och fortsätter:

– Vi vann ju fortfarande rätt mycket förra året och vi är övertygade om att vi kan vinna även i år. Laget har inte slutat fajtas och vi är fortfarande favoriter.

"Tappade bollar"

Inte heller Kalmar Kommuns anfallsspel fick något högt betyg, så här sade Kommunens mittfältsmotor Danielsson:

- Martin boll var så där. Även om nickmålet var historiskt. ”Mål-Pål” missade för mycket och att säga de inte fick tillräckligt mycket bollar, näe, när de väl fick dem så tappades dem för ofta, säger han.

Inga kommentarer: