måndag 27 juni 2011

Skräcken inför korp-VM: Smittas av salmonella

Inga groddar och ingen glass.

Kommunspelarna får i morgon strikta regler inför korp-VM på Östermalms IP då såväl den aggressiva tarmbakterien ehec som magsjuka kommer att avhandlas.

- Att någon får salmonella är vår skräck, säger Martin ” MBMA (Mittbacks-Martin Andersson)” Andersson.

Infektionssjukdomar är Klubbledningens största hot under korp-VM på Östermalm.

När det nu står klart att tarmbakterien ehec med största sannolikhet härstammar i från groddar har de ansvariga i Kommunen nu bytt fokus.

- Jag har varit i kontakt med smittskyddsläkare och diskuterat och läst på. Nu säger de att det räcker att undvika groddar och det är ju ingen svår uppgift för vår spelare, de käkar ju mest på Sibylla och kanske inte på top end eller asiatiska fusionrestauranger direkt haha, säger Gustav Hallmer.

I stället gäller det att undvika magsjuka och förkylningar. Sjukdomar som det bedöms vara betydligt högre risk att någon i truppen drabbas av.

Undviker att ta i hand

– Det som vi är mest oroliga för är virus och infektioner. Men får vi det måste vi undvika spridning genom att isolera snabbt. Vi kommer att ha en genomgång om detta i Tyskland och ge alla de senaste nyheterna och reglerna.

I första hand gäller det för Kommunen att följa de hygieniska reglerna. Att använda handsprit och undvika mat från gatustånd är två av punkterna.

– Vi undviker att ta varandra i hand och använder handsprit. Vi använder det mycket mer nu än tidigare, inte varje sekund men det finns till exempel med små behållare i spelarnas bakfickor.

– Sedan är maten viktig. Äter man kött ska det vara väl genomstek. Vi försöker undvika sallader, glass, korv, och mat från gatustånd.

Att Kalmar Kommun nu för första gången erbjuder sina spelare en egen veckomeny kommer att underlätta.

– Menyn ska vara med i köket och och har även tydliga hänvisningar som ska se till så att hygienen följs och vad som ska undvikas, säge Erik Wetter.

Inga kommentarer: