måndag 27 juni 2011

Tufft spelprogram oroar Kommunen

På fredag inleds korp-VM på Östermalms IP. På söndagen spelar Kommunen samtliga gruppspelsmatcher och hela slutspelet, allt på samma dag. Teljfors har helt tappat organisationsförmågan, uppger en källa.

- Det är klart att det var oroande att alla våra matcher spelas samma kväll så här nära inpå varandra. Går vi hela vägen blir det sju matcher, 2x15 minuter. Spelarna kommer ju aldrig bli sig själva igen. Det är ju så lätt att få småskador, som att få ett knä i låret och en blödning som tar några dagar att läka, säger lagledaren Jens Jonasson.

Han och lagkaptenen Yannik tycker inte om att samtliga 210 matchminuter spelas så nära inpå efter midsommarhelgen. Förra veckan hade Kommunens spelare orgieliknande firanden i Stockholm, Västervik. Kalmar, på Gotland och i roslagen. Till helgen åkte sedan killarna hem till sina lägenheter- och sedan samlas laget igen på Östermalm på söndagen.

Men det är inte bara den klumpiga serieläggningen som Jonasson och Hallmer inte gillar.

- Vi tycker att det är för många slutspelsmatcher (fem stycken) och skulle gärna se en mindre serie, med tio lag (mot nuvarande 120) och färre matcher. Nu spelas många gånger dubbelmöten med matcher både under eftermiddag och kväll, säger Jonasson.

Förslaget på en mindre serie har varit uppe till diskussion på korpförbundets årsmöte tidigare i höst men bordlades för att utredas vidare. Till våren kan det bli beslut som skulle gälla från nästa säsong.

- Många säger att det är bra för lagen att koncentrera en turnering som normalt skulle ta en helg till en eftermiddag, men så är det inte. Det är så stor skillnad mellan en grusmatch i veckan i division 10A och sju matcher samma dag i en utomhusturnering och det sliter mer med alla matcher. För kommunspelarna vore det bättre att få mer tid till träning och återhämtning.

- Tidigare, när vi förra året var med i det stora mästerskapen, spelade det ingen roll om det var många omgångar, då var de utspridda på flera dagar. Men nu när vi har målsättningen att vara med i och slåss om segern i mästerskapet, blir det för mycket. Jag hoppas att det ska bli ett nytt system till nästa säsong.

Jonasson är lättad för att ingen spelare skadades i de sista omgångarna av vårsäsongen.

Medieuppgifter

– Teljfors omdöme ska leda all spelschemaläggning som berör korp-turneringen. Han ska trycka på knappen till ett arbete som hundratals, kanske tusentals spelare ska vara inblandade i. Det är en unikt central uppgift i hela organisationens krishantering som förutsätter att man har absolut största förtroende och bästa tänkbara omdöme.

– Jag vill att korpen agerar och befriar Henrik Teljfors från den arbetsuppgiften, säger idag Kommunens klubbledning.

På vilket sätt har han visat prov på dåligt omdöme?

– Om man ska tro på de beskrivningar av vad han har gjort de senaste dagarna, tycker jag att han ska slippa den arbetsuppgiften. Det finns inte utrymme för att man inte till 100 procent kan lita på hans omdöme.

Igen – konkret hur har han visat dåligt omdöme?

– Här har vi nu fått flera vittnesuppgifter som återgivits av bl a P-O Palmcrantz, som är svåra att läsa på annat sätt än att Henriks omdöme inte har varit det bästa.

– Det är inte på något sätt brottsligt att ha dåligt omdöme, ingen av oss är felfri. Men personen på den här posten måste vara höjd över varje sådan misstanke. Den ska dygnet runt leda detta och jag tycker att korpen ska låta någon annan få det ansvaret.

Korpen avvisar

Henrik Teljfors sägs ha sagt att han inte vill kommentera kritiken. Han hänvisar till korpen.

De tycker att han varken har passerat gränsen för bakgrundssamtal med journalister eller gjort något som påverkar säkerhetsaspekter.

– Kalmar Kommun, som är med i turneringen, försöker göra väldigt mycket av ingenting, säger korpen.

– Man kan lita på Henrik Teljfors omdöme. Han är en mycket duktig ordförande med lång och gedigen erfarenhet, som vet hur gränserna går mellan korppolitiska makthavare och journalister.


Här är skräck-spelschemat för utomhusturneringen:

Grundserien spelas på Plan 4:

15.20 FK Ulven – Kalmar Kommun

16.00 Kalmar Kommun – Chuck Norris

17.30 börjar 16-delsfinalerna, spelplan är ännu inte satt

19.30 8-delsfinaler

20.30 Kvartsfinaler

21.00 Semifinaler

21.30 Final

// Klubbledningen

1 kommentar:

Anonym sa...

varför inget inlägg om matchen mot golden studs?