torsdag 4 juni 2015

Klubbledningens gristaktik kan ta Kommunen långt


 

MELODY BOX. Hatade av vissa, hyllade av andra. Kalmar Kommun lämnar ingen oberörd i dessa dagar. Laget från länet grisade sig till 1–1 mot Say Wallah på Kristinebergs IP i fredags, och imorgon fortsätter laget på samma tema när korpens ivrigaste förespråkare för svenskt NATO-medlemskap, Dragonerna, är nästa lag på tur. Kommunen är obesegrade i två raka matcher.

Den sluga taktiken gjorde Kommunen till de senaste omgångarnas stora vinnare. Ur ett svårt läge, med Danielsson, Sebbe, Henke Psson och Back-Kalle frånvarande lyckades laget parkera bussen och vara en hårsmån från att slå tippade topp laget Say Wallah.

Dessutom såg Kommunen till att hålla spänningen på i Herr Fredag Central Division 1, ställningen i tabellen är alltjämt megajämn. En promenad kom mot bottengänget Newtons Fjärde Lag för två veckor sen, men mot Say Wallah tvingades man stuva om i startsjuan efter stora bortfall. Succémålskytten Esko var dessutom på resa, i Malmö.

Men det är triumferna som räknas, och Kommunens gristaktik kan ge laget de sin första serieseger någonsin, men först måste laget visa att de kan slå Dragonerna.

Förra året avgjorde Back-Kalles brorsa matchen med två mål, båda på straff. Vid första mötet förlorade Kommunen, då gjorde Dragonerna självmål. En snabb överslagsräkning visar att man aldrig någonsin gjort ett spelmål mot blåklädda NATO-förespråkarna.

På fredag spelar det ingen roll hur kul Dragonerna spelar, eller hur stort bollinnehav de har. Kommunen har återfått sitt ordinarie manskap och bussen är så gott som parkerad.

- Det kommer krävas en borrmaskin av tillverkaren ”Black & Decker” för att ta sig igenom vår mur imorgon, uppger en tvärsäker David G till Kommunens blogg.

Den enda plumpen i protokollet är att viktige lagkaptenen Hallminho missar prestigemötet imorgon, han ska åka till Rom, Italien.
-Så länge bussen är parkerad kommer det bli speciellt på Kristineberg, jag är tillbaka nästa vecka, meddelar han via blå bubbla på iMessage.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: