fredag 8 maj 2015

Back-Kalle och Fille D - Mångsysslarna är tillbaka

KUNGSHOLMEN Musiken blev Fille & Back-Kalles bästa vän en försäsong inte lik någon annan. Brommakompisarna har aldrig tidigare tränat så mycket och så hårt inför en säsong. Förväntningarna inför dagens premiären mot GoExcellent och huvudmålet, seger i högsta korpdivisionen, är rekordstora. Själv pratar de inte guld alls.

Det är två mycket avslappnade Fille & Back-Kalle som efter ett rekordlångt spelsuppehåll på sex månader gör comeback i helgens traditionella säsongspremiär på Kristinebergs IP. En numera lite sliten, typisk konstgräsplan med stängsel och närliggande skejtramp strax öster om Nockebybanans tågstation i Alvik, nordväst om Sköna Fredhäll och Petit France och många mil norr om Lindsdal där Kommunens skyttekung från förra säsongen, M.Bo har sina rötter. Men nu ska det inte handla om honom.

Skador, långa resvägar och allmänt omotiverade kroppar tvingade Fille & Back-Kalle att hålla upp med allt spel under inomhussäsongen. I stället kunde dem bara ägna sig åt träning. Och det har dem gjort. Sex dagar i veckan och så har de vilat på söndagarna.

Vad det kommer att ge för resultat i helgen vet varken Fille & Back-Kalle, men båda ler vid tanken på att de nu ska få ett svar på vad vinterns vedermödor resulterat i.

Efter alla Fille & Back-Kalles medaljer, dem har ju vunnit allt från brons till silver med Kommmunen, kan man tycka att en premiärseger och i förlängningen ta hem föreningens första guldmedalj vore det naturliga målet.

Men paret Fille & Back-Kalle vägrar prata i de termerna. De pratar inte i resultat överhuvudtaget. De pratar i stället om att utvecklas och att göra det hela tiden.

En första indikation på var Fille & Back-Kalle modell 2015 står får vi ikväll.

Hur känns det att spela igen?
- Ska bli jättekul, fast det känns ändå inte så länge som sex månader sedan sist. Fotbollsgnistan var lätt att plocka fram. Det svåraste med att åka och spela igen var att veta vad man skulle packa, säger Fille.

Vintern blev annorlunda utan matcher, hur var det att bara träna och inte spela?
- Träningen har gått bra hela tiden och vi har ju haft gott om tid. Största skillnaden var att vi tränade så länge. Vi har mer träningstimmar bakom oss än inför någon säsong tidigare. Vi har tränat hemma hela tiden förutom i november, då vi var i Helsingborg, säger Back-Kalle. 
- Vi har inte prioriterat biceps, men har kunnat koncentrera oss lite mer än vanligt på dem, fortsätter Fille.

Något bra träningstips vad gäller musik?
- Nej, vi lyssnade på allt möjligt: lugnt, fartigt, hårt.

På tal om hårt Fille, din PT lär ha kört hårt med dig, stämmer det?
- Ja, vi har till och med blivit riktigt arg på henne några gånger. Hon har verkligen testat mina gränser för vad jag pallar för i en del pass. När det var som värst funderade jag och Kalle: "Hur har hon tänkt nu?". Men efter passen var det okej.

Vad betydde det långa tävlingsuppehållet mer för dig utöver träningen, Kalle?
- Det var jättebra för mig med ett break just då så vi kunde ladda batterierna igen. Nu känner jag mig utvilad i både huvud och kropp. Vi har haft ett väldigt annorlunda liv, jag och Fille med mer rutiner och en vardag. Den ena veckan har sett likadan ut som nästa och det har vi uppskattat. Vi har kunnat njuta av att var med våra vänner och vår familj.
- Vi är ju bara 27 ungefär. Vi är nog för unga och för mycket mitt i det fortfarande för att göra sådana reflektioner. Vi ser heller inte bakåt utan framåt. Försöker leva nu, sä Fille i.

Längtade du till fotbollen under vintern?
- Inte när vi väl bestämt oss för att inte tävla. Visst har det verkat kul och vi vann ju brons förra året, men det har inte alls varit jobbigt.

Finns det en risk att fotbbollsssuget nu gör att ni vill för mycket när ni gör comeback?
- Nej, det är ju inte så att vi blir galna och att det börjar komma rök ur våra öron. Vi kan heller inte lägga energi på att fundera på det och därför är det så skönt att göra första tävlingen just här strax utanför Sköna Fredhäll, säger Fille.

Ikväll är det alltså säsongspremiär och Kommunen ställer upp med en stark trupp. Hela gänget som var med och spelade i Kristineberg förra året är tillbaka igen. Dessutom har klassiska försvararen och kalmarsonen Henke P anslutit efter en längre sejour nere i länet. Vi på bloggredaktionen skickar den sista frågan till Kommunens lagkapten Hallminho, som suttit med tyst under hela intervjun med Back-Kalle och Fille.

Avslutningsvis vad har du för känslor inför kvällens match i Kristineberg, Hallminho?

- Det kommer att bli väldigt speciellt.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: