tisdag 9 juni 2015

Lång väntan på fullträff. Första målet sedan maj 2014 för Kommunens Oscar


HORNSBERGS STRAND Tänk att ett avgörande 1-0-mål i slutet av prestigemötet mot Dragonerna kan vara så skönt - för en fotbollspelare som nätat förr för Kommunen. Oscar O fastställde slutresultatet när Kalmar Kommun parkerat bussen och kvaddat Dragonerna i Division I Central-toppmötet och det gick inte att ta miste på hans glädje.
 - Alla mål är roliga, men det här kändes speciellt, säger Oscar.

Oscar har inte gjort ett seriemål för Kommunen sedan 16:e maj i fjol. Anledningen är den svåra måltorkan som plågat det före detta Höglandssonen under flera säsonger. Från maj förra året till maj i år rörde han knappt en fotboll i straffområdet.

- Plötsligt blåste domaren av matchen och då är det bara att kliva av, säger Oscar, som mot Dragonerna gjorde sin fjärde raka match från start.

Måltorkan märktes inte i går eller kanske var det Oscar som i sin måliver ignorerade smärtan. Han sprang, slet och försökte med alla medel komma med i målprotokollet.

När klockan gick mot 37:e minuter kom chansen. AIK-Henke kom i sitt patenterade skygglappar-på-nu-jävla-blir-det-skott-läge strax snett om straffområdet, bollen gick något oväntat lågt den här gången och Oscar stod placerad i sin Tomas Holmström-position framför Dragonernas målvakt. Bollen rullade mot  det bortre hörnet och in över mållinjen.

- Ett tag trodde jag inte den skulle rulla över. Det var ett skönt mål och en skön seger. Härligt att vi kunde göra en så bra match. Vi har aldrig gjort ett spelmål mot Dragonerna förut, kul att det var jag som fick sätta den, säger Oscar.

Det var en chansfattig tillställning och Dragonerna skapade nästan inga chanser tack vare Kommunens bollsäkra backlinje med Back-Kalle, Sebbe och Oscar O. Damir hade  en lugn afton mellan stolparna. En mållös första halvlek med ett lågt pressande Kalmar Kommun minimerade ytorna för de förra serieledarna och läget var hoppfullt. Och när det blåa laget fick en man utvisad lade Kommunen grunden för seger när Oscar O äntligen fick vara med och ordna nätrassel.

Kommunens målskillnad på 6-6 är inget att hurra för och kommer ligga laget i fatet i toppstriden om siffrorna inte putsas till snart. Målskyttet i allmänhet och AIK-Henke och M.Bo i synnerhet har inte kommit igång ännu den här säsongen.

På fredag står nästjumbon Shoutstone för motståndet. Kommun-seger och socialisterna från Kalmar Län har ett fint utgångsläge inför höstsäsongens guldstrid.

Något som lättade upp stämningen i truppen avsevärt var att trogna supportern Nenad var tillbaka på åskådarplats. Med folköl i handen och en kroatisk kompis vid bordet var det en lättnad för många att den beryktade konflikten med Kommunens målvakt Damir nu verkar vara över. Nenad hängde även med på segerbadet på Hornsbergs Strand och bjöd på stödraketer.

- En lite annorlunda kroatisk hissreparatör, med ett hjärta av guld. Jag vill inte utlova att han kommer även nästa fredag, han har fått en del sena skift på sistone, men så som det utvecklat sig ser det lovande ut, säger anfallsesset M.Bo som satt bredvid Nenad efter matchen och njöt av stunden.

Han kunde också glädja sig åt en pigg insats från Back-Kalle som inte varit med i en segermatch p hur länge som helst.

/Bloggredaktionen


Inga kommentarer: