torsdag 4 september 2014

En skalp som heter duga för Kommunen

ERNST AHLGRENS VÄG Inget lag har vunnit mot suveräna serieledarna Dragonerna i år. Nu sköt Kommunen hål på den förlustfria sviten efter två mål av Kommunens joker Lindhe Den Yngre, Olle.

Efter fredagens 2-1 mot seriens obesegrade etta har länslaget äntligen tagit ett stort steg från tabellens bottenstrid.
- Det känns så jäkla skönt. Med det här spelet har vi kapacitet att nå slutspelet, jublar David G efter andra raka segern på höstsäsongen.
L.D.Y. lyfte in Kommunens ledningsmål i början av den första halvlek efter en omdiskuterad straff. Men Sebbe var säker på att domslutet var korrekt.
- Det var straff.

Det kom till efter rena "klapp klapp-spelet" i på Dragonernas planhalva. Sebbe slog en snabb passning till Back-Kalle, som förlängde - och vips fick L.D.Y. fatt i bollen och domaren blåste direkt. Från straffpunkten var Olle säkerheten själv.
- Det var bara att trycka dit pucken, säger en leende, stolt storebror i Back-Kalle. Målet var väldigt viktigt för vår del. Det gav oss ännu mer självförtroende.
- Kommunen tog vara på våra blottor och spelade smart. Bara att gratulera, berömmer Dragnonernas tränare Kenneth Johansson.

För hela backlinjen var segern en triumf som gav värdefull utdelning i form av en 2-1-seger.
Även Kommunens målvakt, Erik W, hade stor del i segern. Efter en chanssnål första halvlek för Dragonerna fick serieledarna luft under vingarna kort efter L.D.Y.:s andra straffmål för kvällen, målskytten fick syna det gula kortet och Kommunen fem minuter i numerärt underläge. Men Wetter kontrollerade målgården och höll tätt matchen ut.
- Försvarssamarbetet fungerade fantastiskt, skönt att vinna, sa en lycklig skåning efter matchen.

Veckans kommunalarbetare har sällan varit så svår att utse, med så många kandidater. För första gången såg den åtråvärda utmärkelsen ut att delas av ett kollektiv. Hela backlinjen var nominerad. Men tillslut hamnade den välförtjänt hos en viss ödmjuk spelare som genomförde en försvarstaktiskt fulländad match.
- Jag lider med Dragonerna, sade veckans kommunalarbetare, Filip Dalarn, artigt. Att förlora på straffar är som att förlora ett tiebreak i tennis. Egentligen är jag ingen stor anhängare av tennis, men det händer att jag ser det på tv.

Sköna Fredhälls-Filip som endast innehar två utmärkelser i karriären, är van vid att hans betydande insatser ofta blir överskuggade av mer spelare som på ett uppenbart sätt bidragit, genom mål, passningar eller andra enskilda prestationer som sticker ut. Men om han skulle vara bitter för sin plats i skuggan märks det knappast. De som är In-The-Know eller på annat sätt observanta veta att han äger ett spel som är rena njutningen för en fotbollsälskaren. Mjukt när så krävs, kraftfullt när motståndaren har lämnat en avgörande blotta. Han hittar de mest fantastiska vinklar, hans känsliga vrister är inte av denna världen!
- Det är bara kul, jag är van att spela under stort tryck, säger Fille.
- Jag tycker att många spelare överraskat mycket. L.D.Y. gjorde två mål, Hallminho täppte igen mitten, Mål-Pål och M.Bo, som de sprang i andra halvlek! Det blir en intressant match även imorgon, det är jag övertygad om, menade Filip roat.


Fredagens skräll var ett faktum trots en onödig utvisning från L.D.Y. och Dragonerna åkte på sin första förlust den här säsongen. Det var höstens andra stora skalp, veckan innan slog Kommunen serietvåan Rissne på fingrarna, nu väntar GoExcellent imorgon.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: