torsdag 11 september 2014

Kommunens loja seger öppnar för dramatik

HORNSBERG Kalmar Kommun stod för tredje raka segern då krisande GoExcellent besegrades utan större dramatik med 4-1.
Segerskytten AIK-Henke satte igång målskyttet nästan direkt i denna avslagna tillställning. En mycket rättvis seger, som öppnar för dramatik i Högsta serien.

Sekunderna efter slutsignalen kunde man se en uppgiven M.Bo sitta i gräset, och begrunda sitt öde. En tämligen ovanlig syn efter en seger.
Men insatsen mot GoExcellent var under all kritik.
-Vi har inte spelat sämre än så här sedan vi vara nära att spela oavgjort mot det där hörselskadade gänget vi mötte i Bredäng för en massa år sedan. De låg sist i Serien och Sebbe avgjorde med en frispark från halvaplan, kommenterar M.Bo som nu stod för en extremt blek och nonchalant insats när GoExcellent pga organisatoriska brister ändå gick bort sig mot ett lojt Kalmar Kommun.
Kommunens trepoängare öppnar dock för en intressant fortsättning i Högsta serien, där laget nu har vittring på en serieseger.

Spanjorerna i målsnåla Drink Team och, de enbart av Kommunen besegrade, serieledarna Dragonerna har ett inbördes möte innestående. Vinst för spanjorerna eller oavgjort skulle göra säsongsavslutaningen till en thriller i stil med Michael Jackson.
Kalmar Kommun behövde sannerligen inte be om ursäkt för segern i fredag.
Klubbledningen hade läst på väl, och lagt upp taktiken smart. Innebar ett lågt försvarsspel, där innermittfältarna föll ner, och hjälpte till. Sedan kontrade man företrädesvis på vänsterkanten, där ytterbacken Sebbe utnyttjade den yta GoExcellent medvetet bjöd på defensivt.

Ledningsmålet kom efter en offensiv utflykt av just Sebbe, där AIK-Henke kunde suga in bollen på sin högerkant, göra bort GoExcellents lagkapten, och avsluta snett till höger om den oengagerade målvakten, ett skott som definitivt inte såg otagbart ut.
GoExcellent, som inledde i numerärt underläge, kändes slött, tempofattigt, stundtals arrogant, dessutom uddlöst i sista tredjedelen. Men Kommunen lade sig bara snäppet ovanför och höll ifrån, matchen var till största del en spelmässig katastrof, fylld av misstag.
Inkallade Ältabon Gym-Niklas försökte öppna upp på kanterna, men tröttnade snabbt när engagemanget och tempot i det egna laget var lågt, mycket lågt. M.Bo visade sig inte, och fick därmed i princip inga bollar att jobba med, och Hallminho, spelaren som ska sätta upp anfallsspelet, är fjärran från den form han visat under hösten.

Kalmar Kommuns lyckoämnen var var få, men mål blev det. Sebbes satte en frisparksraket som vore det en straffspark, rätt i krysset. Vilket, med facit i hand, tveklöst var det enda positiva för Kommunen att ta med sig. Annars låter vi på bloggredaktionen Mål-Pål och M.Bo:s taffliga friläge mot målvakten, som visserligen resulterade i ett nytt mål för Kommunens skyttekung, sammanfatta fredagens insats. Duon ställdes helt ensamma mot GoExcellents jeansklädde målvakt, som räddade tre sorgliga ursäkter till avslut innan Mål-Pål passade bollen till M.Bo som kunde vricka in bollen i tom kasse. Enda glädjeämnet var Sebbes frispark och nya andramålvakten Damir som värvats i Kristinebergs närområde och tydligt visat att han är en mycket bra ersättare till Kommunens etta, Wetter.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: