fredag 29 augusti 2014

Allt om Kommunens succéstart på höstsäsongen

SKÖNA FREDHÄLL Kommunen besegrade Rissne på Kristinebergs IP med 5–3 tack vare en gedigen laginsats, vars matchprotokoll dominerades av två länskillar och solnason.Hallminho, M.Bo och AIK-Henke stod för fiolerna denna afton.

En bättre höststart än den som Kommunens trio gjorde kunde klubben knappast ha begärt.
Inomhussäsongens skyttekung, AIK.-Henke, var nästintill felfri på ett sånt där osynligt sätt som bara han ska vara.
M.Bo var kvick och alert i anfallsspelet. Och Hallminho… Att säga att Hallminho var delaktig i segern är ett stort understatement.
Hallminho var med i det mesta. Han skarvnickade, vrickade och bredsidade passningar till sina lagkamrater på löpande band. Och så gjorde han mål.
– Det var härligt att få göra mål i höstdebuten. Det är något jag drömt om under hela sommaren och särskilt när jag var nere i länet, sprang över alvaret, säger Hallminho, som dessförinnan hade ett skott nära stolpen.

Målet kom i den sjätte minuten sedan lindsdalaren Danielsson fick till ett lysande spel med Mål-Pål som ledde in till straffområdet där Hallminho aldrig gör misstag. Rissnesmålvakten var chanslös Hallminho hade bara att sätta foten på bollen.
– Det var lite härligt, 1-0. Jag får tacka Danielsson för förarbetet.
Bara några minuter senare slog Danielsson återigen en avgörande passning, med en elegant inspark frispelades M.Bo som slog in 2-0, välplacerat till vänster om rissnekeepern. Och lite senare tystade förra säsongens rekordman AIK-Henke kritikerna när han fick en ordentlig fullträff, på volley, utanför straffområdets bortre hörn. Han intog sin patenterade position, en aning snett, huvudet mot skyn och klippte till. Ett av de vackraste målen i Kommunens historia, rätt i nättaket och helt otagbart. Rissne kom igen, men 3-1, blev 3-2, men Hallminhos 4-2 mål avgjorde matchen och i slutskedet bjöd Sebbe den nyblivne 28-årige M.Bo på 5-3-målet. Sebbe snappade upp bollen och med bara metern fram till mållinjen mejslade han vidare den till M.Bo som lycklig gjorde sitt andra mål för kvällen.

Kommunen gjorde en gedigen laginsats. Det fanns inte mycket att anmärka på i både Kommunen och Rissnes spel.
Matchen med full fart och det märks att Kommunens trupp inte slarvat med sommarträningen.
– Jag och våra Mål-Pål kan nog vara överens om att det var en alldeles lagom spännande match. Vi ville starta med att störa Rissne högt upp i banan, lyckade håll uppe backlinjen också. I andra blev det lägre tempo och vi skapade några bra chanser, säger Filip Dalarn.
Mål-Pål nickade lite lätt på huvudet.
– Det märktes att vissa tränat i sommar. De som inte riktigt lärt sig spelsystemet av sina lagkamrater till hundra procent än blir färre. Snart är jag ensam om det. Men när vi väl fick det första målet tyckte jag att vi lyfte och när vi gjorde 2–0 bara några minuter senare var matchen över i mina ögon, säger Kommunens speedkula.
Matchhjälten Hallminho är dock nöjd med matchen.
– Det gick bra i dag, säger han. Men jag tror att mitt spel kommer att bli bättre bit för bit.

Något som även den andra tvåmålsskytten, M.Bo, höll med om.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: