tisdag 8 april 2014

Mållös Mål-Pål avgjorde säsongsavslutningen

SELFIE

HAGSÄTRA Kalmar Kommun vände och tog hem den hedrande och prestigefyllda segern mot Skogås United med 6–5 efter en blek första halva. Men i andra halvlek frälste fansens favorit Mål-Pål laget med sitt energifyllda presspel. Han var bäst plan i sin blott tredje match för säsongen.

Det har snackats mycket om energi i laget på sista tiden i Kalmar Kommune. Efter en avvaktande första halvlek mot Skogås kom Mål-Pål-energin och gav dem första trepoängaren sedan 15 februari.
– Otroligt viktig seger. Vi har haft en tung period nu. Tycker inte det lossnade riktigt mot Tessinparken, även om vi gjorde en godkänd insats, de var riktigt vassa faktiskt, men det är poängen som räknas, sa Rasmus Elm(gren), som gjorde 2–3 med sitt andra mål i höst.
– Andra halvlek var i stort behov av något, vi kunde inte sätta fingret på det. Men Mål-Pål dök upp in slutet av första halvlek och han var helt fantastisk, skapade lägen direkt och visade för oss andra att ”vi vinner det här” och då var det bara att köra. Vi hade bra försvar, bra vändningar och så gör vi två mål. Vi har fått in energin i laget igen och har en positiv trend, säger M.Bo som inte kunde sluta ösa beröm över lagkompisen från Höglandstorget.

Efter slutforceringen från Skogås som tog ut målvakten, hoppade Nils och Mål-Pål vid slutsignalen i varandras armar, vilket visade vikten av segern.
Mål-Pål bildade Kommunens vassaste kedja med AIK-Henke, Rasmus Elm(gren och M.Bo. Backen och lagkaptenen Hallminho gjorde en strålande match, men mest speltid gjorde M.Bo som stundtals vägrade byta.
– Jag vägrade, säger han efter matchen.
Nils var sist på bollen till Kommunens avgörande 6–4. M.Bo, störde målvakten, samtidigt som Nils pricksköt in bollen efter passning från Hallminho.
Wetter i målet gjorde något så ovanligt som en ganska blek match. Han släppte andra målet mellan benen. Ridå. Trodde många.

Men i andra halvleken vände ett energiskt Kommunen genom Mål-Pål idoga presspel och inspirerande uppsyn och trots att M.Bo brände e straff när Skogås fortfarande ledde kunde AIK-Henke senare kvittera på Hallminhos fina inspel.
Kommunen hade några mycket bra minuter i slutet av andra halvlek och Skogås, vars bänk gapade tom i afton, inte hade orken att stå emot. Seger i avslutningsmatchen för tionde gången av elva. En psykologiskt viktig fullträff.
Kommunen hade dessutom bud på mer efter några frilägen, men Skogås målvakt Robban storspelade och räddade både Mål-Påls friläge och David G:s obligatoriska kantrökare.

En frånvarande Sebbe fick inte chansen att slå klubbrekord med fem veckans kommunalarbetarutmärkelser då hans saknades i Kalmar Kommun.