onsdag 6 mars 2013

Rysare när Kommunen tog sista chansen

MARIEBERG Kalmar Kommun tog chansen.
Drömmen om fortsatt spel i Division 3A lever fortfarande efter en imponerande insats i brommahallen mot Arbeitsverein.
Kommunen tog i slutminuten poäng i lördagsförmiddagens bottenmöte med Back-Kalles suveräna 3–3 kanon i nättaket och kan nu ta Arbeitsvereins plats i Div 3A nästa säsong.

–Det kändes före matchen att vi var på gång, säger Kommunens nyförvärv Daniel Holmberg.
Efter den bittra förlusten i förra omgången mot Moo hade annars de flesta räknat bort Kommunen.
Men de tystade alla skeptiker med sitt spel i Brommhallen på lördagen.
Det var ett sprudlande, snabbt och effektivt anfallsspel i första halvlek, i kombination med offervilja och hårt arbete i den andra, som förde Kalmar Kommun till en välförtjänt poäng mot Arbeitsverein, med option på mer.

Kommunens kryss innebär att med tre omgångar kvar av serien lever i allra högsta grad drömmen om att spela i Division 3A nästa säsong.
–Nu är det bara att tuta och köra. Vi har gett oss själv chansen och nu har vi allt att vinna, säger Holmberg.
Det blev en galen match där allt hände.
–Det var en konstig match på många sätt, med flera billiga mål för båda lagen, säger Holmberg.
Arbeitsverein såg ut att skaffa sig grepp om matchen redan i första perioden med ett mål som turligt letade sin in mellan benen på Wetterskog, men när Kommunens pånyttfödde anfallsess M.Bo reducerade till 1–1 fick hemmaspelarna ny energi.

Det borde med andra ord ha varit motståndarna som inledde andra perioden bäst, men det blev tvärtom. När halva perioden var spelad var det Arbeitverein som var i ledningen med 1–3.
Då svängde matchbilden igen.
Kalmar Kommun gjorde ett kraftfullt mål genom AIK-Henke och matchen levde i allra högsta grad.

Direkt efter att han dundrat in 2-3 tog Arbeitverein upp kampen på nytt och möblerade om i sitt spel. En ovanlig åtgärd av ett lag som leder matchen, och med facit i hand ett inte särskilt klokt beslut.
Back-Kalle hade dittills inte gjort en dålig match, inte alls, men det där lilla extra som han så ofta bjuder på saknades. Klubledningen ville väcka sitt lag och valde därför att låta Kalle inta en mer offensiv roll.
M.Bo fick slita rejält i den andra halvleken.

Kalmarspelarna jagade allt mer desperat ett kvitteringsmål, och plötsligt mötte M.Bo bollen och slog en snirklig passning ut på den framrusande Back-Kalle som skickade upp en sylvass och fullkomligt otagbar projektil i nättaket. En poäng säkrad men fortfarande svävar nedflyttningshotet som en örn över laget. Men något är på gång.

När domaren Eskander blåste av matchen firade Kommunen Back-Kalles sena fullträff och lagledaren Jens skickade grattis-SMS till M.Bo som var rörd när Kommunens blogg fick tag i honom mitt i glädjeyran.
– Det blir alltid en pärs när så mycket står på spel. Men vi löste det perfekt, säger han och hyllade spelartruppen.
– Jag har haft oerhört bra spelare till mitt förfogande. Vi har arbetat den senaste tiden.

Förra säsongen hade Kommunen flera spelare från Växjötrakten, de försvann innan den här säsongen och spelarna gjorde heller inget avtryck.
Inför den här säsongen värvades i stället Daniel Holmberg, samtidigt som M.Bo lovade att återigen ta hem den interna skytteligan, något som ser ut att vara så gott  som klart med tre omgångar kvar.
M.Bo har öst in mål den senaste tiden och ligger etta i den interna skytteligan med 50% fler mål än t ex Mål-Pål och Back-Kalle.
Vad har M.Bo:s a betytt för laget?
– Lika mycket som alla andra. Det är kollektivet som tagit Kommunen tillbaka, säger David G.
Kommer han att stanna?
– Han kommer aldrig byta klubb.
Hur ser du på klubbens framtid?
– Det är svårt att se en framtid som ser mörk ut när vi precis spelat oavgjort. Nu ska arbeta hårt utanför plan och göra allt för att bygga ett starkt Kalmar Kommun nästa vecka.