måndag 25 februari 2013

Efter rekordutvisningen: "Jag skulle kunna skriva en bok om AIK-Henke"


GAMLA STAN AIK-Henke är känd för att vara en av Kommunens mer lynniga spelare.
Nu säger biträdande lagledare Fille Dalarn att solnasonen är den svåraste spelare han har haft vid sin sida – men samtidigt den roligaste.
– Herregud, jag skulle lätt kunna skriva en bok på 150-200 sidor bara om AIK-Henkes förehavanden i senaste matchen, säger han i en intervju med Kommunens blogg.

Filip Dalarn, 25, har gjort många säsonger i Kalmar Kommun och spelat med flera olika karaktärer genom åren. Men ingen som AIK-Henke. I en längre intervju med Kommunens blogg ägnade han några minuter till att prata om den unika spelaren.
Fille beskriver AIK-Henke som stundtals problematisk – men också hysteriskt rolig.

En komedi
– Herregud, jag skulle lätt kunna skriva en roman på 100, 150 och kanske till och med 200 sidor enbart om vad han gjorde i senaste matchen. Men det skulle inte bli ett drama – utan en komedi, säger Dalarn till Kommunens blogg.
AIK-Henke har varit inblandad i flera uppmärksammade situationer de senaste åren. Från när han gjorde en klassisk glidtackling på en äldre dam som stod utanför sidlinjen, till hans legendarisk indien-blogg.
Dalarn berättar entusiastiskt om en situation som illustrerade hur AIK-Henke var inför den senaste matchen mot Moo.

Talade i 14 minuter till AIK-Henke
Kommunen skulle ta sig an Moo i lördags. Laget hade ett par bortfall av nyckelspelare, på M. Bo och Hallmer, samt att Sebbe var lite orolig i magen.
– AIK-Henke var den ende som kunde hjälpa mig, säger Fille som även var tf lagledare under matchen.
AIK-Henke såg harmonisk ut inför matchen. Men låste in sig själv på toaletten precis  när han bytt om och skulle värma upp. Då anade Filip faran i situationen.

"Snälla AIK-Henke: Lyssna"
– Jag ägnade säkert 14 av mina 15 minuter i omklädningsrummet åt att tala direkt till AIK-Henke. Jag försökte få honom att förstå allvaret och sa: "Jag har ingen på bänken att byta in, du måste vara kall nu när matchen börjar. Ta absolut inte ett gult kort, var lugn när vi tappar bollen, tänk bara på ditt eget spel. Om någon provocerar dig – reagera inte. Om domaren fattar ett felbeslut – strunta i det bara. Snälla AIK-Henke: Lyssna!", sa Filip till mittfältsmotorn.
Hur gick det?
– Ja, AIK-Henke gick ut på planen och fick ett rött kort. Efter 14 sekunder, säger Filip och skrattar.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: