tisdag 21 augusti 2012

Samlaget om filmningen: "Klart det var med vilje"


KRISTINEBERG Spelarna i korplaget Samlaget var mycket irriterade efter 4-2-segern mot Kalmar Kommun.
- Det var riktigt pinsamt att se hur spelarna i Kalmar filmade till sig en straff.
- Tråkigt att domaren gick på det när det ramlades alldeles för lätt.

Domare var William Albrecht från Alvesta.

-Våra anfallare blev flera knuffade, men stod ändå upp. En av dem frågade mig om de måste lägga sig ner för att få en utvisning med sig, säger Samlagets lagkapten

Han fortsätter:
 -Filmningar hör inte hemma på en fotbollsplan. Det ska vara utvisning vid filmning. Domarna måste vara vakna på det.

Kommunens straffskytt Endrit svarade korthugget:

- Jag tycker det i så fall också filmades från andra håll.

Vid 2-1 till Samlaget i första halvlek fick Mål-Pål ett gyllene läge. Målvakten i Samlaget svarade för en sanslös räddning på den annars så raffinerade Mål-Påls fint.

- Det var mål. Fegt av domaren att inte blåsa för 2-2, säger Mål-Pål.

Men domaren håller inte med:

- Jag hade den bästa platsen på plan vid målet. Målvaktshandsken stoppade bollen innan den hann över mållinjen.

Det blev vinst med 4-2 borta mot Kalmar Kommun. Då inledde Samlaget den efterföljande presskonferensen med att såga domaren William Albrech .

- Jag har varit tränare i korpen i 112 matcher och jag har aldrig tagit upp ett domslut efter en match tidigare, men i dag måste jag göra det, säger Samlagets tränare som menar att domaren gjorde bort sig kraftigt när han gav Kommun-backen David G en straff.

David G filmade
- Det är inte ens så att han får en lätt touch, säger Samlagets försvarare och fortsätter med att anklaga David G för att själv ha kommit med dobbarna i full fart i slutet av den första halvleken.

- Vår yttermitt får en rejäl kyss av han Gardell och missar resten av halvleken för att han är skadad. Men inte ens en varning blev det.
David G, som fick frisparken mot sig håller inte med:

- Dobbarna är inte ens i närheten av att vara först. Jag sätter in knät mellan hans ben och sen skriker han och lägger sig ner. Det är en solklar filmning och det vet han om själv också. Det är bara löjligt att säga något annat.

Samlagets yttermitt höll dock inte med.
- Jag kunde inte andas på tre minuter men det är väl inte så mycket att göra något åt. Är det inte utvisning när man kommer med dobbarna först? säger han.

"Klart det var med vilje"
Tror du att han försökte skada dig med vilje?
- Det är klart att det var med vilje. Först erkänner han att han filmade när han fick tacklingen som ledde till Kommunens straffmål. Han sa att han filmade för att citat ”det är enda sättet vi kan göra mål på” och sen knäade han mig i skrevet.

Erkände han att han filmade?
- Jag frågade hur det gick med huvudet och då sa skrattade han bara och sa att han filmade.
Något David G förnekar att han sagt:
- Det får stå för honom, men jag vet inte om han är rätt man att uttala sig om det. Han har inte direkt rent mjöl i påsen när det gäller den biten.

"Menar han att jag filmar?"
Men sa du till honom att du filmade?
- Han kom fram till mig i samband med en inspark och frågade om tacklingen tog bra och då svarade jag att den inte ens kändes. Menar han helt allvarligt att jag filmar? Det var ju en vägg jag åkte in i. Jag låg kvar i tre sekunder och försökte samla kraft för att kliva upp. Men kallar han det för att filma så är det väl så.

Lycka efter straffmålet
Endrit visste inte vart han skulle ta vägen. Han gömde ansiktet i händerna och toksprang ut mot sidlinjen.
 - Jag är väl inte riktigt van att göra så viktiga mål och ärligt jag visste inte vad jag skulle ta mig till.
Det var knappa tjugo minuter kvar och David G, ytterbacken, var på väg att bryta in i Samlagets straffområde när ett ben såg ut att sätta tvärstopp för honom. Men det var en filmning, kan Kommunens blogg nu bekräfta. Kommunen fick straffspark i ett drömläge för
en "vänsterfot".

Endrit Muji sprang över från sin mittmittsplats.
- Egentligen är Lill-Gustav förste straffsparksskytt när det ska vara en vänsterfot, men när han inte är på planen så. Pang! 3-2.

Lyckan i Endrits ögon går inte att ta miste på.
- Det kändes direkt att det var en bra träff. Jag hade inte riktigt koll på vad målvakten gjorde, men jag såg att han hoppade omkring på linjen så troligtvis vägde han över på fel ben.
Och därmed var han chanslös. Endrits straffspark rundade målvakten och satt otagbar till höger.
3-2 och Endrit blev så där tokglad.

- 3-2. Det knäckte dom. Det kändes bara så. Det var så. De vann. Men jag gjorde 3-2-målet.
Det var faktiskt Endrits andra mål i Kommunen. Och den bästa offensiva prestationen den här säsongen - även om ingen kommer att glömma det klockrena inlägg som föranledde AIK-Henkes språngnick mot BitSoccer.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: