måndag 16 juli 2012

Vad gör Kommunspelarna under sommaruppehållet, egentligen?


Kalmar Kommun är ett av få korplag i landet som viger ett helt uppslag varje sommar för att kika närmare på vad de egna spelarna har gjort under uppehållet, hittills. Det är inget tomt skryt. Det är så det ser ut. Uppslaget, som vi döpt till K-märkt, kommer varje år, strax innan sensommar pockar på.

Nyheter kan mixas med reportage och händelser men framför allt är det nu vi utser Sommarens Nyfiknaste Fotbollskille (SNFK).

De är stora, små, starka, snabba, smidiga och exceptionellt talangfulla. Och i år har de fått svara på frågor. Eller, så här. Vi har bara ställt en enda fråga. För att göra det lite enklare. En del har haft sina partners vid sin sida och generat tittat ner i golvet när vi ställt vår fråga. Andra har kaxigt berättat om sina framgångar och storslagna framtidsplaner. Så nu undrar vi alla:


AIK-Henke, Södermalm: 
-Tagit det lugnt. Dessutom har jag målat en fasad hemma på huset under parollen "en sida varje år". Dessutom har det blivit bad, både Himlabadet och Paradisbadet, med några barn.

Mål-Pål, Norrmalm: 
-Jag har varit ute i verkligen och besökt båda Ullared och Böda Camping. Det var frugans idé och jag hade inget att sätta emot. Men det var trevligt.

Endrit, Öster: 
-Inte så mycket mer än jobbat eftersom det är först nu som jag går på semester.

Back-Kalle, Rådhuset: 
- Inget, mer än badat, solat och varit med kompisar. Jag har faktiskt haft det riktigt bra.

Filip Dalarn, Gamla Stan: 
-Vi har besökt Sundsvall under några dagar. Vi brukar göra det då det är en trevlig stad med fint centrum och lagom avstånd hemifrån.

Sebbe ”Bebban”, Hägersten: 
-Jag har varit i Tyskland och sett Hamburg. Under två veckor har jag varit i väg och dansat squaredans.

Filip Ainouz, Scania:
- Jag har varit en vecka på Rhodos och sedan på en körresa till England med Irstakören.

David G, mellanstorlilla Essingen:
- Jag har mest varit hemma men en tur till Norrbotten har det blivit.

Gaston, Kungsholmen:
- Vi bor i skärgården, på en ö. Där har det varit fint väder hela sommaren så vi behöver inte åka bort. I alla fall inte på sommaren.

Martin boll, Bromma:
- Jag har nästan bara jobbat. Jag har semester nu men gör ingenting särskilt.

Wetter, Aspudden:
- Jag har rest lite men mest vilat. Och så har jag läst massor, minst 20 böcker.

Gustav Hallmer, Östermalm:
-Jag har jobbat lite, faktiskt varit mycket hos mina föräldrar nere i Kalmar. Sen har det varit en massa gos med våra sommarkatter, vi brukar ha sånna under den här årstiden. När vinter kommer släpper vi bara ut dem i skogen, back to nature så att säga.

Dr Dahlis, Stockholm:
- Inget särskilt faktiskt, eller jo! Jag har lärt mig något alldeles fantastiskt! Det är en läcker handling där man bara tillsätter lite läckage från en (eller båda), ömsesidig spänning, gnugga, slipning, tung andning och resultatet är en mind-blowing grej för många. Helt otroligt! Du måste prova!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hur känns det att bli utsedd till Sommarens Nyfiknaste Fotbollskille?
-Man kan säga såhär, det är ingenting att sträva efter. Jag skulle helst spela fotboll och vara anonym, men det går inte. På planen är det jättekul att bli presenterad och att det jublas och sådär. Men privat hade jag gärna varit utan det.

-Det är ju oftast såklart roligt att människor kommer fram, är trevliga och pratar och så. Det som är jobbigt är när det viskas, pekas och sådär. Ibland är det så att man undrar om man kanske har något i ansiktet, som de kollar på, säger Filip och skrattar.

- Skämt å sido, det är väldigt surrealistiskt och roligt. Det är inte det jag strävar efter eller det som är drivkraften, utan det är på planen man vill vara. Men det är klart det är roligt att få pris.

/Sommarredaktionen

Inga kommentarer: