fredag 20 april 2012

Kommunens tio största stjärnor

KRISTINEBERG. Korpen är hetare än någonsin. Och stjärnorna är fler än vanligt. Kalmar Kommuns blogg listar de tio största som dyker upp på premiärmatchen nu på fredag (27/4). Spelare som kombinerar stor utstrålning med klass.


10. Gaston, 23. Kommunens skyttekung från i fjol (7 mål). 5 av målen kom dock för Kommunen innan vårsäsongen hade börjat. Väl där tog det ett tag innan Gaston hittade nätet och till slut blev det två ytterligare mål i den vinröda tröjan för den 176 cm långe anfallaren.

Hade en svängig karriär fram tills tiden i Kommunen (2011-2012) med lite speltid i Östers IF och skador som förstörde en proffschans i Holland. Kommundebuterade i november 2011 och säger själv att han siktar på skytteligatiteln, men lär får svårt att nå så långt.

9. Mål-Pål, 24. Korpens största citatmaskin (tillsammans med Dr Dahlis). Den numera 24-årige mittfältaren har spelat i Kalmar Kommun sedan 2009 har gjort över 50 matcher för klubben. Få spelare är så tätt förknippade med sin klubb som Mål-Pål.

Utsedd till Korpens mest överskattade med jämna mellanrum, men är bättre än ryktet säger. Mål-Pål är en stark defensiv kraft i Kommunens anfall. Klok och vid sidan av fotbollen är Mål-Pål verksam inom cateringbranschen. Skyttekung 2012?
8. Filip Ainouz, 28. Kommunens:s tyngsta nyförvärv inför säsongen är säkert okänd för den stora allmänheten - inför säsongen. Men den 28-årige fransmannen har gjort succé i Lindsdals IF och under förra årets grussäsong där han ådrog sig en allvarlig skada.

Och är man Kommunens stora värvning blir stjärnglansen och förväntningarna därefter. Åtminstone inledningsvis.

Ainouz ska fylla tomrummet efter AIK-Henkes polare David R.
7. AIK-Henke, 28. AIK-Henke har varit en av Korpseriernas bästa mittfältare i flera år. Spelmotor, gränslös viljestyrka och urkraft i ett. Att AIK-Henke nu flyttar upp lite i banan handlar nog mycket om att även få vinna skytteligatiteln. På Kommunens välfyllda mittfält är konkurrensen stentuff, men AIK-Henke kommer säkert att få en nyckelroll och vara den som förväntas luckra upp stängda motståndarlag. Om han dessutom börjar byta emellanåt kommer hans krafter koncentreras.

Den Solnafödde mittfältaren debuterade för Kommunen i februari 2009.


6. Erik Wetterskog, 29. Målvakt som precis som Kalmar Kommun fick fira flera gånger under förra året när Kommunen vann både brons och silver.

Wetter själv bidrog i högsta grad genom att hålla nollan tio gånger och är Korpens bäste målvakt - även om han inte hade den högsta räddningsprocenten.

Skåningen är stark på linjen, bra med fötterna, lugn och trygg - och en blivande orsak till första seriesegern?
5. Filip Dalarn, 24. 2008 lämnade Dalarn svensk fotboll. Han var bitter. En vårdag 2009 återvände han som en del i Kalmar Kommuns storsatsning. Han har med sig rejält med rutin från spel i Bromma och diverse division 6-lag.

En teknisk spelare med bra spelsinne som kommer få en balanserande roll på Kommunens mittfält - och förväntas dominera där.


4. Nils ”Dr. Dahlis” Dahlberg, 22. Kraftfull anfallare som slog igenom i fjol och gjorde sådan succé under vissa matcher att det började snackas på vissa håll om att Dahlberg kan bli en joker i sommarens Korp-VM.

Då krävs minst en succéfylld vårsäsong också, men Dahlberg har onekligen tagit stora steg det senaste året och kommer att matchas hårt bredvid Martin boll i år. Är bara 22 år och ser ut att gå en väldigt fin karriär till mötes.3. Back-Kalle, 24. Lagets vice-kapten (Efter Hallminho) har gjort en lång resa. Från att ha börjat som en extremt komplett mittback i en mer tillbakadragen roll som defensiv spelmotor har Back-Kalle de senaste matcherna utvecklats och bjudit på kanonskott i krysset och annat godis.

Låter numera andra stå tillbaka till förmån för sina egna, fina finesser och syns på så vis allt mer, 24-årige Back-Kalle nivå är högre än någonsin. Har gjort över 20 tävlingsmatcher för Kommunen. Given i Korp-VM i sommar och ett av Korpens stora affischnamn.
2. Bebban, 27. Kommunens försvarsess hade förstås stor del i att Kommunen blev bäste Kalmarklubb förra säsongen i Stockholms korpserie.

Kommunens försvarsspel kretsar kring den 27-årige smedbysonen som efter 20 mål på 63 matcher mellan 2008-2012 blev utsedd till tidernas Kommunalarbetare innan Kommunen lyckades teckna nytt kontrakt inför konstgrässäsongen 2012. I höstas köpte Klubbledningen dessutom en stor limpa cigg på en utlandsresa för att få loss sin storstjärna och smedbysonen kritade på för ett år till med Kommunen.

Bebban har allt en bra korpspelare ska ha. Bra skott och teknik, styrka och målkänsla. Dessutom en vass frisparksskytt.


1. Martin boll, snart 26 år. Kommunens egen Didier Drogba är Korpens största stjärna 2012. I fjol gjorde han bara 5 mål i Division 5B och fick dessvärre stå en del i mål när Wetter befann sig i Sydamerika och Australien men var en av Kommunens bästa spelare trots ett mellanår.

Den här säsongen har seriens klokaste spelare ett betydligt bättre lag bakom sig och har alla chanser att vinna skytteligan och tar även en plats i truppen till Korp-VM.

Men det dröjde innan "boll" hamnade i rätt. Först som 22-åring kom han "hem", efter en längre tids uppehåll från fotbollen.

I Kommunen vann han silver och brons ifjol, men korpen delade inte ut någon medalj. Martin heter för övrigt Birger också, precis som sin pappa...

/Bloggredaktionen

1 kommentar:

OveTove sa...

Jaha, Gustav Hallmer då? Han är inte ens med på listan. S.K.A.N.D.A.L. får vi väl konstatera, eller är ni så inkompetenta att ni inte lyckats göra klart med er bäste spelare genom tiderna? Idioter..