måndag 14 februari 2011

Förlust mot jävla Söderort

Fan också.
Vi trodde verkligen att vi skulle vinna den här gången. Det var vår tur liksom. Vi hade hittat tillbaka till något slag fungerande spel mot Nr 1 Video och vi kände oss tämligen oslagbara. Klubbledningen tänkte till och med fira med att lägga upp en out take från vår legendariska lagbildsfoto-session. Men det får vänta. Faan också.


Alltid kul att möta Söderort, det är god stämning på planen, men jäkligt sammanbiten, både vi och de vill så jävla gärna vinna. Spelet var återhållsamt och lite spänt. Söderort skapade inte mycket men hade en tydlig taktik, att försöka med instick mellan våra försvarare. Precis som Spanien spelade i VM. Söderort är inte Spanien, men många gånger kom de ganska "nära". Det skapades inte mycket chanser, tiam for dock tidigt igenom Söderorts försvar och prickade stolpen. Vi tänkte väl närmast att det var en tidsfråga innan vi skulle ta ledningen. Släpper vi inte till precis i matchinledningen brukar det alltid bli vinst. Men inte den här gången. På en frispark nålades bollen upp i krysset. Hur ofta ser man det i korpen? Väldigt snyggt och deras imponerande effektivitet fortsatte. Söderport skapade egentligen bara en chans i första halvlek. Ett lyckat instick gick vägen och bollen placerades skickligt i mål. 2-0. Det var knäckande. Vi hade ju koll på deras anfall, lyckades få fatt i bollen och spelade behärskat. Efter snart fem sekunder i korpen har vi aldrig mött ett lag som varit så här effektiva och det känns helt sjukt att konstatera att det är just Söderort. Jävla Söderport.


Vi skapade några till chanser, sköt i stolpen, men vi var för tama i avsluten. Vi missade det vi skapade Söderort hade 100% utdelning. Istället för 2-1 blev det 3-0 efter lite väl offensivt spel från Kommunen. Sedan började vi dock komma igång framåt. Efter två snabba mål tändes hoppet om serieseger igen. Men det var försent.


3-2 och vi får konstatera: Söderort var mer effektiva än oss i lördags och spriten smakade säkert lite extra gott för dem på kvällen efter vinst i båda mötena mot oss. Nu kommer de garanterat vinna alltihopa. Deras första serieseger någonsin och just nu känns det inte så märkligt. De är helt klart det mest effektiva laget vi mött och om försvaret fortsätter fungera så bra som mot oss, blir de svårslagna. Grattis till seriesegern!


För oss handlar det om silvermedaljen och där har vi fortfarande chansen. Men just nu längtar vi efter revansch och det lär det bli på gruset i sommar (alla vet att riktig fotboll ska spelas utomhus ). Men nu lyfter vi på hatten så länge. Vi vet att vi var det bästa laget på planen men ibland måste man ha marginalerna på sin sida.


För övrigt gjorde en ny spelare debut i Kommunen. Henrik. Henrik är vår andra Henrik genom tiderna. Free transfer. Han imponerade, får med beröm godkänt och bidrog med god speluppfattning och fin bollteknik. Klubbledningen har tecknat kontrakt tom grussäsongen.´


Nu lägger vi det här bakom oss och vinner resten av matcherna istället.
Ses på lördag!


/Klubbledningen

Inga kommentarer: