fredag 11 februari 2011

Inför: FC Söderport-Kalmar Kommun del 2

Dags för lite tillbakablickar för att få rätt härliga vinstkänsla inför matchen mot Söperport på lördag. Här kommer matchreferatet i från klassiska 3-1 vinst förra året. Mycket nöje!

Kalmar Kommun vann, inte helt oväntat, säsongens avslutande men betydelselösa match med 3-1. Det är tredje gången i rad Kommunen avslutar seriespelet med en kassaskåpssäker seger. Vi spelade väldigt övertygande, passningarna satt, försvarsspelet var pålitligt och den svajighet som tidigare förföljt oss i de bakre ledan var som bortblåst. Målvakt för dagen - och förhoppningsvis permanent målvakt till grussäsongen - var Erik Algebra från Lund. Erik hade inte vansinnigt mycket att göra där bak, men hans oändliga räckvidd ingav en stor trygghet och var på vippen att hålla en välförtjänt nolla fram till att han, i sann Dembou Touray-anda, schabblade in ett mål i slutminuten. Trots det blev Erik direkt efter matchen erbjuden livstids kontrakt med Kommunen. Han tackade jao. Klubbledningen har sedan tidigare väldigt positiva erfarenheter av skånska målvakter, på den sportsliga biten iallafall. Lojaliteten är historiskt sett sämre, lex Jeppe Elg. Kommunen ställde upp med bara en avbytare och Martin Boll var för första gången någonsin försenad till en matchen, så det fanns en viss oro för ännu en slarvig och oorganiserad storförlust. Men tji fick den oron, Kommunen inledde stabilt med Paul och Yannick på topp och tiam och Bebban i backlinjen. Det dröjde dock till Martin bolls entré innan bollen gick in. boll gjorde sin livs match och gjorde mål, trots kraftig orkeslöshet, i en två-mot-en-situation. Han höll i och höll i och tillslut täckte försvararen i Söderort Yannick och då blev det en tåfis som letade sig in i nätmaskorna. Förvåningen var total och glädjen över säsongens första ledningsmål var kittlande.

Försvaret fortsatte friktionsfritt och Erik hade bara en handfull långskott att handskas med. Yannick var målsugen men brände chans på chans i sitt desperata försök att ta hem sin andra raka skytteligavinst. Paul kämpade ivrigt och var på vippen att sätta sin andra kommunbalja för 2010. Han missade med en hårsmån och hans ursinniga vrål efteråt resulterade i en utvisning som Kommunen klarade utan problem. 1-0 stod sig till pausvilan. I andra halvlek körde Framgångsmaskinen vidare och FC Söderport var hjälplöst efter. Erik i målet kunde inte förstå hur vi kunde förlora med 2-1 i förra matchen mot detta trevliga, men ack så medelmåttiga lag. Martin boll stötte in sitt andra mål, nästan identiskt med det första, fullbordade sitt oäkta hattrick i sista spelminuten och tog hem den interna skytteligatiteln.

Kalmar Kommun - FC Söderort 3-1
Mål: Martin boll, 3


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Väl mött på lördag!

/Klubbledningen

Inga kommentarer: