måndag 9 mars 2009

Utskåpningen

Inför matchen gavs många löften. Gustav Hallmer lovade att göra sitt första mål för säsongen, Jeppe lovade att hålla nollan och Calle Hedsved lovade tvåsiffrigt. Vi skulle möte seriens bottengäng, ungtupparna, de urusla, Solsidan. Vår senaste värvning Henrik var i truppen igen, Dan var utvilad och Callen levde fortfarande på sitt avgörande mål från när vi mötte dem senast.

Efter 7-2-förlusten mot GLA, svek publiken oss. Med all rätt kanske, men alla är väl värda en andra chans? Som i melodifestivalen. JB var dock på plats och filmade och tur var väl det, annars skulle vi aldrig kunnat hålla koll på hur många mål vi gjorde. 1-0 kom efter ungefär 10 sekunder. Martin blev frispelad och kunde både ta emot och fösa in bollen behärskat bakom Solsidans målvakt. "Jag tycker redan synd om honom" sa vår lagkapten sekunderna innan avspark, och nog blev det synd om målvakten, stackarn. Solsidan hade inte en chans, Jeppe, blev uttråkad i målet, han fick knappt ett skott på sig.

Sedan kom äntligen Gustav Hallmers första mål för säsongen. Han har ju bränt både en och två glasklara chanser under året och frustrationen har vuxit för varje match. Hallmer har blivit trakasserad, förlöjligad och ifrågasatt, även i sin roll som lagkapten. Han är onekligen Division 22s mest meriterade spelare, med erfarenhet från Kalmar AIKs A-lag. Som pojklagsspelare var han visserligen var mest känd som "han killen som spelade i långbyxor", men i Kommunen har Bengtsson axlat den rollen. Därför har pressen varit extra stor och kritiken hård. Men nu lyckades Hallmer sno åt sig bollen elegant och stuvade in den bakom målvakten, han såg förhållandevis lugn ut efteråt, men inombords kokade han av lyckoruset, han gick och bytte direkt efter målet.

Vi gick till halvtidsvilan med 2-0 i ryggen och Jeppe var så uttråkad i målet att han och Gustav Hallmer bytte position i andra halvlek. Jeppe tackade för förtroendet, slet sig fri, blev serverad och utan att skämmas brände han bollen in i nätet. 3-0 var ett faktum och Jeppe ställde sig i målet igen, men var hans frånvaro i anfallsspelet var inte långvarig. Tvärtom, bara minuten senare utmanade han Dan Faxe i kategorin årets dribbling, med en aningen stelbent, okonventionell start-och-stopp-variant som gick hem med liten marginal. Snyggt var det och han avslutade med att skjuta rakt på Martin Andersson som tursamt styrde bollen i mål.

Sedan pangade Dan Faxe in 5-o, efter pass från Hallmer, Dans tredje för säsongen. 6-0 kom efter en snygg hörnvariant, där Samuelsson smög sin in i straffområdet, backade och fick en finfint slagen boll av Dan, nättaket fick återbesök. Och säsongen första hattrick blev tillslut ett faktum när Martin Andersson, efter Dans passning, via stolpen tåfisade sitt tredje mål i matchen och det nionde för säsongen.

7-0 till slut i säsongen näst sista match. Det var inget snack om saken Tråkigt för Solsidan dock som är ett muntert gäng med glada, gula tröjor. Alltid trevliga, men tyvärr jättedåliga fotbollsspelare. Tappet i målskillnaden var återställt och i nästa lördags säsongsavslutning väntas storpublik i Brommahallen. Det blir toppmöte mot Shake'N'Bake, då lägger vi det förflutna, all otur som förföljt oss och alla orättvisa domslut bakom oss. Det är nu det är dags att kora 22:ans bästa lag, på riktigt. For real. The stakes is high. Nu jävlar.

Kalmar Kommun - Solsidan 7-0

Målskyttar: Martin 3, Dan, Hallmer, Jeppe och Samuelsson.

>>>>>Sammanfattning<<<<<

Värt att notera:

- Calle Hedsved och nyförvärvet Henrik var de enda i Kommunens trupp som inte gjorde mål mot Solsidan.

- Utomhussäsongen är spikad. Henrik Teljfors har bekräftat. Bland Kommunens nyförvärv finns bröderna Kirketerp och Henrik Bergström.

- Nickes Storms brorsa kommer att fortsätta som målvakt efter att ha blivit lovad att få spela i Thomas Ravellis grön-svarta 94-ställ. Klubbledningen kollar tradera ofta, ofta.


-Morot och piska killar. Det är under den parollen jag har vuxit upp och formats. Det var med piskan i ena handen och moroten i den andra som jag byggde upp en framgångsrik karriär som fotbollsmålvakt. Jag piskade mina försvarare med ilskna tillrop och lockade bollen till mig med hjälp av min morot. Nu är det er tur att känna på piskan killar. Därför utmanar jag er. Vinner ni sista matchen så kommer jag, Krister Fors, bjuda er alla på en resa ni sent ska glömma. Ni ska ut nu killar, ut i det fria, ut på det gröna gräset, där riktig fotboll spelats sedan urminnes tider. Och resan mina vänner det är en resa rätt ut till tryckeriet här i Kalmar, där jag ska fixa en tryck ni aldrig sett maken till. Ni ska få bära mitt ansikte och texten "Kristers Unga Killar" tryckt på vänster sida om hjärtat. Men då måste ni slå ShakeoBake, killar. 7-0 mot Solsidan är inget att hänga i granen, men jag och Sigge (Rvoff!) är åndä imponerade över att ni lyckades vinna trots att Sebbe inte var med och spelade. På lördag har ni bronschans! Jag tänker på '94-gänget. Vilken sommar det var! Min vår '09 är dock redan förstörd pga ert jättedåliga spel, men ett brons är ett brons. Brons förresten, detta medelmåttans material, det är gott nog åt er. Ni kommer aldrig ta guld killar.

-----------

Se bronsmatchen nu på lördag! Bengtsson, Sebbe och Jens åter i truppen. Vid vinst är bronset och tredjeplatsen vår! 15.15 är tiden. Bronsfest härifrån till Norrliden./Klubbledningen

Inga kommentarer: