måndag 16 mars 2009

En hedrande tredje plats

Det kunde knappast sluta på ett bättre sätt. Det var dags för oss att bekänna färg på riktigt och visa vilken kvalitet vi håller när det gäller. Henrik var med igen och på andra sidan mittlinjen ställde sig de redan klara seriesegrarna Shake'N'Bake. Fruktade, hänsynslösa och UTAN förluster. Dommaren blåste igång och målkavalkaden kunde börja. Vi spelade fantastiskt bra, minutiöst med hjärta som en blåvals släktträd och hjärna som Einstein (Gustav Lindén). Martin gjorde två turliga mål, Dan sköt i krysset, till och med Sebbe lyckades sätta en balja och Jeppe och Samuelsson dominerade totalt. Shake'N'Bake visade upp sig från sin absolut bästa sida, men det räckte inte, Kommunens spelare visade en gång för alla, att vi hör hemma i de högre serierna, att det inte ska behöva ta 22 säsonger för oss att nå högsta Divisionen, det kanske räcker med 10 år. Vi avslutade säsongen på bästa sätt och nu, nu börjar fåglarna kvittra, solen har letat sig fram och det är dags för våra motståndare att få smaka på gruset i Bredäng. Snart smäller det!

Kalmar Kommun - Shake'N'Bake 10-2

Målskyttar: Dan 3, Jeppe 3, Martin 2, Daniel, Sebbe.Skytteligan 2008-2009:
1. Martin Andersson: 11 Mål
2. Dan: 6
3. Jeppe Elg: 5
4. Samuelsson: 4
5. Bengtsson: 3
6. Sebastian: 2
7. Hedsved: 1
8. Henrik B: 1
9: Staffan Johansson: 1

----------------

Sista plats: Hallmer: 1 Mål
.
Sluttabellen är oväsentlig. Henrik Teljfors ändrade i den efter sista omgången, tog bort Solsidans matcher och resultat. Hade de varit kvar hade Kommunen hamnat på en hedrande tredje plats. Inte riktigt vad vi hade förväntat oss, men om Korpens högste ansvarige gör allt som står i hans makt för att sabotera för oss, vad ska vi då göra?

Inför utomhussäsongen.

Nyförvärv:
Henrik B. Gjorde succé i A-laget redan i debuten mot Solsidan och lyckades även göra mål då. Lite mer osynlig i sin andra match, men Klubbledningen har höga förväntingar på Henrik, som antagligen kommer ha samma roll som Jonas Thern hade i landslaget en gång i tiden.
Jens Kirketerp: Välkänd profil bland Kommunens spelare och supportrar sedan innan. Har fina meriter från BK Bira, ännu en Lindsdalsgrabb med stort hjärta och vinnarinstinkt likt en vithaj.
Jesper Kirketerp: Jens yngre bror. Håller på Mancherster United. Har spelat fotboll med Viktor Irebring bl a.
Kommunens desperata försök att värva Ted från Nybro Kommun har misslyckats igen, Ted har fått diskbråck. Samuelsson kommer flytta till Kalmar och kommer enbart vara med i de första matcherna. I övrigt kommer samtliga spelare att ansluta, även Bengtsson.

Spelschemat är ännu inte klart, men matcherna kommer spelas i Bredäng i fortsättningen. Vi återkommer självklart när vi vet mer.
/Klubbledningen

Inga kommentarer: