onsdag 7 januari 2009

Dags för vårsäsong (Det blir vår säsong)

Två matcher har passerat sedan senaste inlägget. Två förluster, två besvikelser och två miljarder orsaker att blicka framåt. Säsongen slutade med ytterliggare två snöpliga förluster. 3-1, 3-2 och säsongen börjar (efter två 3-2-förluster och en 3-1-förlust) likna ett målrikare Olle Nordin-fiasko från EM '92. Men nu vänder det. Det är nytt år, en vårsäsong väntar och trots det massiva publiktappet, (Kommunens leder publikligan i Div 22 överlägset) som innebar enbart en åskådare (Rikard Johansson) på 2008 års sista match, är opptimismen större än någonsin hos Kommunen och dess medlemmar.
För de som inte har sett våra matcher och som är besatt av tabeller och resultat låter detta antagligen som det största overstatementet som någonsin tagits, men klubbledningen har skäl för sin obotliga optimism:

Vi har nu spelat mot samtliga lag nu. Utom Shake'N'Bake. SNB spelade oavgjort mot LSG som vi iofs förslorade mot, men som bjöd på väldigt fattigt motstånd. Vi bör med andra ord kunna slå de ganska lätt.
I samtliga matcher har Kommunen hållt i taktpinnen. Vi har styrt matchen, tagit initiativen, skjutit mest, haft flest målchanser.

Titta på det här klippet. Vi pressar konstant, och har så många målchanser att en subjektiv och lättupphetsad kommentator antagligen inte skulle ha röstresurser nog att kommentera hela matchen.

Titta på det här klippet. Det är ett gylldene exempel på hur smidigt våra byten går till. Inget lag är lika smidigt. Inte ens inom andra sporter.

Vi ligger sist i tabellen. Det finns inget farligare än ett sårat lejon. Tabelläget har gett övriga lag storhetsvansinne, under hela vårsäsongen kommer vi slå ur underläge.
Vårat lag är väldigt jämnt. Titta på skytteligan, vi har fem olika målskyttar.

There it is och på söndag möter vi Solsidan. Ett typiskt mittenlag utan ambitioner, ett Division 22s Örebro, ett lag utan karaktär eller hjärta som bara existerar för att fylla ut. Vinna någon match, förlora en annan men alltid stanna kvar i samma serie. Sebastian Fors jobbar natt och tillsammans med lagkapten Hallminho (som ska jobba i Wigan) är de tunga avbräck för Kommunen.

Men under höstsäsongens senare hälft har vi gjort klart med David Elms gamle lagkamrat, Calle Hedsved och Jeppe från skåne, som uppmärksamma läsare redan vet har Jeppe provspelat för Kommunen under höstsäsongen.
Krister Fors Kolumn "Krister Kritiserar Kommunen" har blivit väldigt uppskattad och Krister har efter succén fått den fina utmärkelsen Årets tredje bästa sportblogg. Krister lovar att återkomma efter nästa match, med nya synpunkter, nya spekulationer, och, framför allt, ny kritik mot Kommunen. Nästa match är nu på LÖRDAG.
Kalmar Kommun - SFI 1 - 3
Målskytt: Daniel
Kalmar Kommun - GLA 2 - 3
Målskytt: Martin 2
SPELSCHEMA:
OBS! Alla matcher spelas på LÖRDAGAR!
Datum 2009-01-10
15.50 Solsidan - Kalmar Kommun
Datum 2009-01-17
15.15 Kalmar Kommun - Shake N´ Bake
Datum 2009-01-31
14.40 Kalmar Kommun - Support SKDatum 2009-02-07
15.15 LSG United - Kalmar Kommun
Datum 2009-02-14
15.50 SFI - Kalmar Kommun
Datum 2009-02-21
14.40 Kalmar Kommun - GLA
Datum 2009-03-07
15.50 Kalmar Kommun - Solsidan
Datum 2009-03-14
15.15 Shake N´ Bake - Kalmar Kommun

Gott nytt år!
/Klubbledningen

Inga kommentarer: