tisdag 13 januari 2009

Hedsved visar vägen mot en lysande vår

Matchhjälten Carl Hedsved

Du vet när du ser en korpdommare
Få lag har i idrottshistorien varit så uträknade som Kalmar Kommun. Ingen trodde på oss, folk skrattade när de fick höra att vi tränat hårt på sena kvällar i Brommahallen, Krister kritiserade och Kommunen kapitulerade, fram till i lördags. Trots tre riktigt tunga avbräck, dels visionären, Kommunens egen Klas Ingesson, Daniel Samuelsson sålde cigaretter och annan tobak i Baronens Köpcentrum och dels lagkaptenen, Il Capitano, Hallminho som även han jobbade på annan ort (fast utomlands). Sedan kände sig målskytten från första matchen, publikfavoriten Staffan Johansson, dålig och valde att stanna hemma.
Dagens motstånd stod seriens yngsta lag Solsidan för. Ett gäng snälla killar utan ambitioner för övre halvan. Men nervositeten bland Kommunens spelare var påtaglig. Fyra raka sätter sig i huvudet, man börjar tvivla på sin förmåga och frågar sig själv, är det värt det?

Men matchen bjöd på många lugnande besked. Dan, som för första gången sedan premiären, var helt skadefri, tog på sig rollen som lagkapten. Jeppe från skåne blixtinkallade sin gode vän Henrik som gjorde en utsökt insats och Hallminhos frånvaro märktes inte så mycket som befarat. Bättre betyg än så kan man knappast få. GH är den bäste spelaren i hela Division 22.
Dan the man tf lagkapten

Men den som klev fram och visade vägen var utan tvekan Calle Hedsved, Fiskesjös egen Per "Texas" Johansson. Hedsved briljerade i försvaret och fungerade utsökt som tvåvägsspelare. Han hade fler giftiga chanser och var ständigt ett orosmoment i anfallspelet och en stabil stöt i försvarsarbetet. Hedsved började med att frispela Martin Andersson med en välplacerad, distinkt nick. Andersson kunde inte annat än att sätta årets första mål. Kommunen var lättade efter att ha pressat konstant i första havlek som slutade mållöst.
Urgrundsvrål

Solsidan kvitterade sedan turligt. Antagligen det mest tursamma målet för säsongen. Kommunen briljerade nämligen i försvaret med nyförvärvet Henrik i spetsen och Jens i målet som verkligen var värd att få hålla sin första nolla för säsongen. Men det blev inte så, Kommunen började darra efter kvitteringen och Solsidan lyckades få till, om än en ganska menlös, press mot det hårt jobbande försvaret. Men det var återigen dags för Hedsved att kliva fram. Eller kliva och kliva, rutinerat smög han snarare fram mot bortre stolpen vid en precis och välplacerad hörna från Sebbe (f'låt), Hedsved forcerade in bollen rutinerat, utan att tveka. Ett mål och en assist hade gjort honom till matchvinnare. Saken var klar, Kommunen hade vunnit årets första match och nu börjar klättringen mot toppen, mot serieseger, mot 21:an.


I slutminuterna tvingades Kommunen spela med en mindre men det hindrade inte Henrik som med ännu en snygg manöver snodde åt sig bollen enkelt och sköt in slutreslutatet 3-1. Detta efter en allt annat än tveksam utvisning på Martin Andersson, vars glidtackling inte var helt enligt regelboken.
Martin "glömde" sedan bort utvisningen och bytte in sig igen, alla spelare blev jätteförvånade. Se bilden ovan.


Sammandraget kan ni se här. Första målet, några fina chanser, glidtacklingen och Henriks spik i kistan men dock inte Hedsveds matchavgörande.
Kalmar Kommun - Solsidan 3-1
Målskyttar: Martin, Hedsved, Henrik.


Värt att notera:


Efter andra omgången har ingen spelat i varken slipover eller väst.


Sebbe lovar att spela iförd väst nästa match.


Nu på lördag är Samuelsson och Hallminho tillbaka i laget.

- En gång är ingen gång brukar jag säga. Mitt minne är som en data, jag minns allt som hänt och samtidigt glömmer jag aldrig. Och jag glömmer framförallt aldrig hur urbota urusla den där Kommunen var i höstas. Förlust, på förlust, på förlust och så vidare. Fyra raka förluster, katastrofalt spel och Skuggan på topp? Näe, den gubben går inte, om det ska ske något på vinstfronten även i framtiden krävs en hel del radikala förändringar och då vet de som läst min kolumn att jag inte är rädd för att ta till okonventionella metoder. Upp med Sebbe på topp, tillsammans med han den nye, Samuelsson och skåningen, sen flygande målvakt (borde ju sätta in han va heter han, ja just det, Daniel Thörning i målet också) och libro på det, men det viktigaste är att hålla tätt bakåt, som gammal målvakt så har jag bäst överblick över spelet och det är därifrån allt spel byggs upp. Sen är det bara att köra, in med bollen nu. Fast eftersom ni är sämst är det ingen idé. Lägg ner istället.
-------
Nästa match är nu på lördag, Shake'N'Bake står för motståndet. Vi ses i Brommahallen klockan 15.15 .
Vi känner redan doften av vinst.
/Klubbledningen

1 kommentar:

Let's Say We Did sa...

Rätt ska vara rätt, all credd åt Henrik. Men den välplacerade hörnan som ledde fram till Calles 2-1 mål kom från min fot, din jävla tölp. //Sebbe