onsdag 3 december 2008

Snöpligt värre.

Förutsättningarna hade helt klart kunnat vara bättre. Ytterbacken Daniel satt inlåst i en källare i Linköping med en Austarliefil, Dans handskada var långt ifrån läkt, Martin drog på sig en sträckning på uppvärmingen under patetiska omständigheter och någonstans på Östermalm vaknar lagkapten Gustav Hallmer, efter en snabbvisit i Oslo, rejält jetlaggad 25 minuter innan matchstart. Lägg till att tunnelbanan var försenad pga av tjall på linjen och enbart fyra utespelare och Jens i målet kunde ställa sig på Kommunens planhalva. Vi var i desperat behov av ett nytillskott.

Silly Season är ständigt aktuell för Kommunens ledning. Värvandet av Ted från Nybro Kommun lades på is efter att vi fått nys om den talagfulle skåningen från Eslöv, Jeppe, som bjöds in som åskådare redan till första matchen. Han blev givetvis imponerad av Kommunens höga moral och det stora hjärta som omfattar hela föreningen och bad om att få provspela. Så lägligt. Han kunde göra debut redan helgen efter som ersättare till frånvarande Daniel.

Dagens domare var en äldre herre som dömt korpmatcher sedan Farenheit höjde graden. Det rådde noll tolerans mot kroppskontakt och kamp om bollen bestraffades konsekvent med frispark. Motståndarlaget LSG var en samling unga pojkar, yngre än oss. De flesta var runt sex år gamla, men en av dem kunde multiplikationstabellen utantill (men var osäker på 'sjuans' och 'åttans'). En löjligt enkel munsbit i vanliga fall, men dagens situation gjorde att Kommunen darrade på manschetten.

Skulle vi ens få ihop ett lag? Det var länge osäkert men i sista minuten, i samband med avspark, anlände till sist de kvarvarande spelarna från tunnelbanan och domaren blåste igång matchen.

I första halvlek var det spänt, de båda lagen kände på varandra utan något vidare resultat. Olyckligt nog fick förra matchens hjälte och målskytt Staffan Johansson gå av i början av första halvlek. Doktor Strömberg konstaterade snabbt att det rör sig om exem i minisken alternativt kroppsuttöming. Kommunen stod handfallet med en rad halvskadade utespelare och nu enbart två avbytare. Organisationen skakade och småkillarna i bottentippade LSG lyckades turligt göra 0-1 strax innan pausvilan.

Killarna var trötta i paus, Sebbe blödde inombords.
-Jag dör snart!

En bra bit in i andra halvleken började kommunen sätta press på LSG. Nyförvärvet från Trelleborg, Jeppe, gjorde mycket bra ifrån sig redan i sin första halvlek med Kommunen. Han visade var skåpet ska stå, vann sina dueller och svettades på ett så manligt sätt att innebandykillarna i LSG blev skrämda. För oss var han som en God man som redde ut våra bekymmer och räddade oss från yttre hot. Hans arbete skulle snart ge utdelning.

Efter ett utsökt utkast från Tre vänners egen David Seaman, som friställde den rappe Dan Faxe, uppstod en het situation i LSG:s straffområde, bollen var nere i hörnet och Kommunen gjorde desperata försök att forcera in kvitteringsmålet.
I hysterin som uppstod resandes bollen ut mitt i banan och där kom han.
Från ingenstans stegade Jeppe fram och skulle precis sätta bollen med raketfart bakom nätmaskerna när han blev brutalt neddragen starx utanför straffområdet.
Ödmjukehten fick lägga band på sig, Jeppe tog själv upp bollen, lade den på brottsplatsen och 1-1 var ett faktum. Vilken debut!

Kort där efter, fick Kommunen ännu en frispark, som Sebbe Fors känsliga vänsterfot lobbade över ett lamslaget LSG och den fyrkantige anfallaren Martin Andersson lyckades få fel sko på bollen som retsamt letade sig in i nätmaskorna bakom LSGs tre år gamla målvakt.

Segervissheten gick nu att ta på, publikrekordet var slaget sedan förran matchen (åtta personer) och det hade lyckats lyfta laget trots skadebekymmer, trots Daniel Samuelssons frånvaro. 2-1 stod det på domarens resultatlapp och det såg ut som om Kommunen kunde prommenera hem med sina tre första poäng för säsongen.

Men skeppet skönk. Vi tappade greppet och efter två snabba mål hade LSG vänt matchen till 2-3 och med bara minuter kvar orkade inte Kommunen komma igen en gång till.

Kanske var det Samuelssons frånvaro, Staffans gloria som saknades eller så slappnade vi helt enkelt av i slutminuterna. Hur som helst var besvikelsen stor. Flera spelare grät.

Nästa lördag är det dags igen och mötet med LSG är redan glömt.
-När serien vänder kommer Kommunen plocka hem de här pinnarna, vi är så mycket bättre, säger Gustav Bengtsson självsäkert efter matchen.

Kalmar Kommun - LSG United 2 - 3
Målskyttar: Martin, Jesper.

Värt att notera:

Jeppe kan vara aktuell för fler matcher.

Staffans skadeläge är mycket allvarligt, på facebook har han tidigare betecknat sig som idrottsinvalid. Vi håller tummarna för en snabb comeback.

Reggae-Simon kan vara aktuell för spel. På frågan om han kan vara med som libro svarade han "ingen aning".

Krister Fors har bett om att få en egen spalt på bloggen där han får kommentera Kommunens matcher och resultat. Det har vi gått med på.

- Jag har sagt det från början och jag säger det igen. Kalmar Kommun är det sämsta laget som spelat i korpen. Inte ens om Pelé skulle göra en oväntad comeback, och nu menar jag inte den idag över 90-åriga gubben, utan när han var som bäst där nere i Brasilien i början på 60-talet, skulle Kommunen kunna vinna en enda match. Försvaret är uselt, skulle kunna byta ut alla där i backlinjen mot schackpjäser, skulle inte göra nån skillnad. Anfallet vill jag inte ödlsa många konsonanter på heller, heluselt. Skuggan på topp? Och han Andersson? Sigge skrattade ihjäl sig när han fick höra det. Jag vet 90-åriga kärringar i Oxhagen som har bättre målsinne än de där skojarna. Näe, nu räcker det, lägg ner hela verksamheten. Det skulle alla tjäna på.