tisdag 1 september 2015

Kalmar Kommun dansar upp i topp efter Sebbes fantastiska mål

PIREN "Vi vill se Sebbe dansa", sjöng spelarna. Sebbe dansade.
Och på västra Kungsholmen dansades det nog hela natten. Inte undra på efter det att Kalmar Kommun på fredagskvällen besegrade Berget med 1-0.

Genom segern på Kristinebergs BP är Kalmar Kommun uppe i ensam serieledning i Serie A med Say Wallah och Dragonerna tätt efter. Ännu en uddamålsseger för Kommunen, som sedan de strategiskt började parkera bussen har varit häpnadsväckande målsnåla.

Sebbe, som avgjorde matchen med en enastående soloprestation, leder för första gången i sin karriär Kommunens intenra skytteliga, tätt följd av M.Bo. Nils minns-Nils och Back Kalles brorsa. Samtliga har gjort två mål vardera.

- Just nu har jag väldigt ont. Jag vet inte om jag kommer att klara att gå till cykeln, sa Sebbe efter matchen.

Veckan innan matchen kunde han inte träna alls på grund av problem med en häl. Sebbe snackade också om att "vi får glädja oss i dag, men det kommer fler matcher" och omringad av bloggredaktionens utsända efter matchen, nyduschad, men med växande svettfläckar på skjortan såg han inte alls ut som en matchhjälte. Men sen påpekade någon att han sprang väldigt mycket under matchen. Då log han.

- Ja, det var roligt att spela. Framför allt gjorde vi en laginsats, vi hittade rätt med lagdelarna och då är det lättare att spela fotboll. Och att vinna på Kristinebergs BP ...

Då kom det stora leendet.

- ...när vi vinner är det helt underbart.
AIK-Henke fick syna Willes gula, men var glad efter matchen.

Matchen på det slitna Kristinebergs BP var som en burgundy dröm. Nedre mittenlaget Berget kom ingenstans. I första halvlek hade Kalmar Kommun fler snygga klacksparkar till medspelare än Berget hade målchanser - men det blev bara ett mål, genom Sebbe. Kommunen hade spelglädje, fantasi och skapade flera bra målchanser och var det klart bästa laget.

Kalmar Kommun dominerade matchen, trots att David Korv saknades från start och att AIK-Henke fick syna kortet efter 16 minuter. I deras frånvaro var det andra som glänste. Som bland andra:

+ Sebbe: Innan matchen pratade Sebbe och Kommunens klubbledning om hur man gör mål på Bergets målvakt. "Vi sa att man ska sätta bollen högt eller dra honom", berättade Klubbledningen efteråt. Sebbe gjorde bådadera, 1-0 satte han högt och innan matchen var slut rundade han Bergets målvakt, men missade. Sebbe var outstanding i fredags.

+ Oscar: Som på hårdtränat de senaste veckorna fortsätter att leverera, oavsett position, den här gången som som mitback, gjorde en utmärkt match.

+ Hallminho: Mittfältsmotorn gjorde en oerhört generisk insatts, passningarna satt inte alltid, men inget förödande hände, två fjädrar och godkänd. Men inte mer.

+ Fille D hade lekstuga i matchen han spelade med jobbet tidigare under dagen, tröttnade på eftermiddagen, men förtjänar högt betyg. Han kastade sig som en hockeyback och täckte ett skott i slutet av första halvlek.

+ AIK-Henke: Kommunens smått oberäkneliga ”bad boy” drog på sig kort efter ett brutalt angrepp i andra halvlek. Relationen med domar-Wille kunde inte vara sämre inför seriefinalen på fredag.